Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’Ajuntament inicia treballs de rehabilitació al Mercat Municipal

Els treballs permetran resoldre deficiències de degotalls i vies d’aigua que té l’equipament des de fa anys. La regidoria de Promoció Econòmica iniciarà la rehabilitació passat les festes nadalenques que es preveu puguin finalitzar a finals del mes de febrer.

L’Ajuntament de Sitges començarà les obres de rehabilitació a l’edifici del Mercat municipal de Sitges el dilluns 11 de gener, per resoldre definitivament les deficiències d’entrades d’aigua que fa anys que pateix l’equipament. Concretament, els treballs estan previstos de fer-se en 7 setmanes per a que s’acabin a finals de febrer, ja que es faran en diverses fases. Precisament, la coordinació municipal ha fet possible que aquesta remodelació es faci en una època pactada, que no és la de més afluència de clientela als establiments del Mercat. La regidoria de Promoció Econòmica ha estat l’encarregada de gestionar i coordinar la rehabilitació, després de posar d’acord tots els actors implicats per posar solució a les deficiències que fa anys que s’arrosseguen.

Els treballs d’impermebilització de l’edifici del Mercat van des del soterrani fins a la quarta planta i fins i tot la façana del carrer de Salvador Mirabent. Com recorda el regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, “es tracta d’una actuació molt completa, perquè volem acabar amb els problemes que fa anys que té aquest edifici i que passi a ser una instal·lació de la qual tothom se’n pugui sentir orgullós”. Pel regidor Escolà, “des de Promoció Econòmica tenim clar que volem un edifici emblemàtic, obert i segur per a visitants, clientela i treballadors, on gaudir de productes de proximitat i de primera qualitat”. Escolà explica que “actualment, amb aquesta actuació, resoldrem una qüestió de seguretat generada per les entrades d’aigua tenint en compte que cal hi ha recintes amb productes alimentaris i aparells elèctrics”.

La intervenció, que es farà a partir de l’11 de gener, tindrà un especial impacte al pàrquing de la planta quarta, a la zona descoberta, a les rampes d’accés de vehicles a les diferents plantes i a tota la façana del carrer de Salvador Mirabent. Per fer-ho possible, s’instal·laran provisionalment al carrer de Salvador Mirabent contenidors de runes i puntualment una grua amb un braç articulat per poder actuar sobre la façana. Això obligarà a suprimir, durant uns dies, algunes places d’aparcament de càrrega i descàrrega o de taxis, en aquesta zona on s’estigui treballant. En cap moment, però, quedarà totalment tancat l’accés als aparcaments ni a cap altra zona del Mercat.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, reivindica que “després de molts anys, podem dir que totes aquestes problemàtiques s’arreglaran definitivament” i posa en valor que “més que mai hem d’estar al costat de les persones que tenen una activitat empresarial”.

El cost de l’actuació serà assumit pel supermercat que està instal·lat a la planta baixa de l’edifici. Per la seva part, l’Ajuntament mantindrà en tot moment el control i validació de l’execució del projecte.