Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’atur baixa a Sitges per tercer mes consecutiu

El mes d’Abril s’ha tancat a Sitges amb un índex d’atur del 10,54%, un 2’82% menys de persones aturades que el mes de març.

L'atur s'ha tancat a Sitges el mes d'abril amb 1.654 persones, el que representa un 10'54% i una reducció d'un 2'82% respecte el mes de març. Això significa que 48 persones més s'han inserit al món laboral a l'abril. Aquest és el tercer mes consecutiu que l'atur baixa a Sitges i d'aquesta manera el municipi es manté com la població amb la taxa d'ocupació més baixa de la comarca del Garraf, que se situa en una taxa mitjana del 17'14%, segons dades de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Pràcticament la meitat de les persones que es troben a dia d'avui sense feina a Sitges tenen entre 30 i 44 anys. El sector econòmic més afectat per l'atur és el de serveis amb un 77%, seguit pel de la construcció i el la indústria. Cal destacar, però, que el sector serveis és el que registra també major contractació. En el primer trimestre de l'any a Sitges s'han fet 1.602 contractes nous, dels quals 1.510 corresponent al sector serveis.

Actualment, des del Centre d'Iniciatives Econòmiques Nivell 10 s'ofereixen accions i programes per promoure la inserció laboral. El Regidor d'Ocupació, Empresa i Iniciatives Econòmiques, Ferran I. Llombart, ha reiterat que “la via amb la que estem treballant darrerament és el foment l'ocupació mitjançant convenis amb empreses de nova ubicació a Sitges, com és el cas de la nova residència geriàtrica”. A través d'aquest tipus de convenis, l'empresa es compromet a incloure les seves ofertes laborals al CIES Nivell 10, donant d'aquesta manera sortida a la borsa laboral del Centre.

Xifres de la comarca

Canyelles17'77 %
Cubelles17'07 %
Olivella15'73 %
Sant Pere de Ribes19'65 %
Sitges 10'54 %
Vilanova i la Geltrú18'97 %
  
Total17'14%