Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’emprenedoria, fòrum de treball

L’Ajuntament de Sitges organitza els dies 12 i 13 de desembre el fòrum Haiku Emprenedor 2012 amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria a partir de recollir idees sobre les noves oportunitats de creixement per el sector de turisme i serveis

Haiku Emprenedor 2012 se celebrarà els dies 12 i 13 de desembre al Sitges Centre de Disseny i comptarà amb convidats i ponents experts en diferents disciplines que explicaran els factors d'influència del talent emprenedor i ajudaran a definir escenaris de futur pels joves emprenedors. Entre aquests convidats destaca la presència del director de teatre i escriptor, Albert Espinosa autor de la sèrie juvenil Polseres Vermelles.

Fins el 7 de desembre es recullen idees mitjançant el portal web www.haikuemprenedor.com per innovar en el sector turístic i els serveis que se'n deriven.  Aquest portal per rebre idees es va posar en funcionament a principis de novembre i ja ha rebut prop de mil visitants únics. Tots ells han deixat una seixantena de propostes, 30 de les quals han estat ja publicades perquè segueixen els paràmetres establerts en la carta de compromisos mutus que signen els participants i l'organització. 

Posteriorment, un jurat integrat per diferents professionals relacionats amb el sector de l'ocupació i el turisme avaluarà totes les idees i finalment les tres propostes guanyadores es presentaran en el marc del Fòrum Haiku que se celebrarà al Sitges Centre de Disseny.

Les tres persones guanyadores tindran durant els dos dies del Fòrum una agenda de trobades individuals amb els experts perquè puguin millorar la seva proposta que serà avaluada pel jurat i les votacions del públic del fòrum per tal de triar la idea guanyadora. 

A Haiku Emprenedor 2012 es volen recollir les millors propostes, independentment de l'edat, del lloc de procedència i de la situació laboral o empresarial de la persona, per innovar en el turisme de Sitges i en tots aquells serveis que se'n poder derivar.

La voluntat de l'Ajuntament és que la idea guanyadora s'incorpori a les actuacions del Govern Municipal de Sitges per tal de fer-la realitat, en la mesura i condicions que es pactin amb la persona guanyadora i alhora encaixin amb el pressupost del consistori.

Què es tindrà en compte en les idees recollides?

¿ Posar en joc tota la capacitat creativa i innovadora.
¿ La idea serà beneficiosa per la societat de Sitges, en general, i tindrà cura del medi ambient.
¿ Independentment de l'edat, la idea tindrà en compte el talent emprenedor dels les joves.
¿ La idea suposarà un projecte compartit amb altres persones o institucions.
¿ La idea procurarà “fer més per menys”, per tant, no implicarà un nivell elevat d'inversió de recursos.
¿ La idea serà respectuosa amb la de la resta de participants.


PROGRAMA

Jornada dia 12 de desembre
Aquesta primera jornada té com a objectiu identificar la influència dels diferents agents que juguen un rol important en l'impuls del talent i la iniciativa emprenedora dels joves. Les persones expertes convidades i el públic identificaran les creences potenciadores i limitadores del talent i l'emprenedoria juvenil.


Jornada dia 13 de desembre
La jornada servirà per reflexionar sobre els escenaris de futur amb l'objectiu de contribuir a la construcció d'un nou paradigma econòmic i social que sigui capaç de generar riquesa d'una forma equilibrada, sostenible i orientada al benestar de les persones.

Trobareu tot el programa a www.sitges.cat