Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’empresa sueca ‘Paradox Interactive’ obre un estudi de videojocs a Sitges amb la previsió de contractar una trentena de persones aquest any

L’estudi ha establert una filial a Catalunya sota el nom Paradox Tinto, des d’on es dissenyaran videojocs d’estratègia i continguts per al seu joc Europa Universalis IV. Per establir-se a Catalunya la companyia ha rebut el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa, i Treball, i de la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges. Fundada l’any 1999, Paradox Interactive és especialista en el desenvolupament de videojocs d’estratègia per a ordinadors i consoles, i disposa d’estudis als països nòrdics, els Estats Units, França i els Països Baixos.

L’empresa sueca del sector dels videojocs Paradox Interactive ha obert un estudi a Sitges, on té previst contractar una trentena de treballadors durant aquest any. L’estudi ha establert una filial a Catalunya sota el nom Paradox Tinto que s’especialitzarà en el disseny de videojocs d’estratègia i continguts per al seu joc Europa Universalis IV. EL regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, ha incidit en la rellevància de l’establiment de Paradox Tinto a Sitges: “Per a Sitges és una primera porta que s’obre cap a la diversificació de l’economia a la vila”. Guillem Escolà ha afirmat que “l’objectiu municipal és atraure més companyies del sector tecnològic que se sentin seduïdes per una localitat que ofereix un entorn excepcional per treballar i desenvolupar idees creatives”. Escolà afegeix que “obrir el municipi a empreses internacionals punteres, ajudarà a generar ocupació qualificada, i a situar Sitges com a municipi òptim per a empreses i emprenedors, on poden cobrir les necessitats tècniques i alhora gaudir de tots els atractius de Sitges, la seva cultura, tradicions, activitats, i l’àmplia oferta d’oci”.

Segons el responsable de l’estudi a Catalunya, Johan Andersson, l’empresa va decidir establir-se a Sitges pel seu “ecosistema de creativitat i cultura, molt proper al món dels videojocs”. “Sitges es troba molt a prop de Barcelona, que és un nucli molt potent i ben connectat, fet que ens ofereix els avantatges de la proximitat a una gran ciutat, amb els beneficis d’un municipi més petit, un punt diferencial respecte a altres competidors del nostre sector”, assegura. “Això ens ha permès atraure talent qualificat, molt ben format i internacional, més fàcilment que a altres ciutats, per exemple”, destaca Andersson. En concret, l’estudi preveu contractar perfils de tècnics com ara programadors, dissenyadors UX i UI i artistes gràfics.

Andersson també subratlla que la companyia aposta per “la diversitat i la inclusió de les persones, valors pels quals Sitges també advoca”. L’empresa de videojocs compta amb una política d’igualtat i amb una presència equitativa de dones directives.

L’empresa sueca va constituir la seva filial a Catalunya a finals de 2020, però ha començat a operar físicament des de les seves oficines de 200m2 de superfície a Sitges durant la primera meitat del 2021.

Fundada l’any 1999, Paradox Interactive és especialista en el desenvolupament de videojocs per a ordinadors i consoles, i disposa d’estudis als països nòrdics, els Estats Units, França i els Països Baixos. A banda d’Europa Universalis (que el 2016 va arribar al milió de vendes), l’empresa sueca és també dissenyadora de videojocs per a consoles i ordinadors com Crusader Kings.

Per establir-se a Catalunya, l’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, i de la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges. En concret, l’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.