Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

La regidoria de Promoció Econòmica organitza una jornada informativa telemàtica sobre el Marketplace per impulsar la digitalització del comerç de proximitat

L’Ajuntament de Sitges convocarà el 3 de desembre a les 14 h una nova jornada informativa telemàtica dedicada a aquesta plataforma per vendre online els productes del comerç de proximitat. Els comerços interessats a formar part del Marketplace associatiu català, rebran gratuïtament al mes de desembre quatre sessions formatives online, subvencionades per l’Ajuntament de Sitges.

En el marc de les accions per fomentar el comerç local, la regidoria de Promoció Econòmica ha organitzat aquest dilluns una jornada informativa telemàtica dedicada al Marketplace associatiu català, amb l’objectiu d’impulsar la venta online. La iniciativa, adreçada als comerciants, ha servir per donar a conèixer aquesta plataforma digital, considerada un gran aparador comercial a la xarxa que s’impulsa des de més de 50 associacions de comerciants de Catalunya, entre les quals hi ha l’associació Sitges Comerç.

Amb l’objectiu de fomentar l’adhesió del teixit comercial local al Marketplace, l’Ajuntament de Sitges convocarà el 3 de desembre a les 14 h una nova jornada informativa telemàtica per tal que els comerciants de Sitges potenciïn la venda dels seus productes per internet. Els establiments que vulguin assistir a la jornada hauran de fer reserva prèvia a través del formulari que es trobarà a la pàgina web https://www.sitges.cat/serveis/promocio-economica/comerc-1.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, ha afirmat durant la jornada que “l’Ajuntament de Sitges ha iniciat moltes accions per potenciar i ajudar el comerç i entre aquestes destaca la de poder vendre per internet perquè la venda online cal veure-la com una oportunitat. La venda a internet és una realitat i el comerç ha de continuar oferint els seus productes, els seus serveis, el seu tracte i assessorament a la botiga tradicional, però ara també online en un Marketplace, on el valors del comerç de proximitat existeixin i es promocionin com és el cas de la plataforma que s’ha presentat en aquesta trobada virtual”.   

La jornada informativa ‘Què és un Marketplace i els avantatges per al comerç de proximitat’ s’ha estructurat en dues parts diferenciades. A la primera part l’expert en noves tecnologies, Marc Macià, ha explicat com han canviat els hàbits dels consumidors en els darrers temps i ha explicat què és un Marketplace i quins avantatges aporta al comerç local. La digitalització de productes i serveis suposa una revolució a la qual els comerciants hi tenen molt a guanyar perquè el Marketplace facilita concentrar la compra en un mateix lloc.

A la segona part de la jornada informativa, el president de l’associació de Professionals dels Eixos Urbans de Catalunya (PEUC), Jesús Carballo, ha presentat la plataforma de Marketplace català: el projecte Cliccat.cat per fer vendes online. Aquesta iniciativa va néixer dels comerciants per donar resposta  a la necessitat de digitalització del sector i per promoure el consum de proximitat d’una forma còmode i transversal. El sistema integra la venda de productes i la venda de serveis /experiències, així com també, permet fer cerques per negoci, per producte, per categories i per poblacions. Alhora disposa de geolocalització de botigues i de productes per posicionar els productes de proximitat més a prop de l’usuari. Una altre dels avantatges és que la plataforma permet el tiquet únic o muticomanda per a productes locals (sempre que aquests siguin de la mateixa tipologia). A més, la plataforma estarà habilitada en català i castellà.

Cada establiment podrà gestionar i pujar les seves dades i productes a la plataforma. El sistema logístic té un disseny senzill per al comerciant i àgil per al client. Pel que fa al finançament, cada botiga/negoci tindrà una quota mensual per establiment.

Els professionals del comerç i del sector de la restauració interessat a participar en el marketplace rebran una formació específica i gratuïta sobre com utilitzar la plataforma cliccat.cat (el Marketplace associatiu català). El curs, que s’impartirà al mes de desembre, inclourà quatre sessions d’una hora i mitja de durada. Els comerciants interessats en comptar amb aquesta eina també tindran amb assessorament per posar en marxa la botiga a la nova plataforma i pujar-hi els productes.  

Calendari:

  • Nova jornada informativa online sobre el marketplace

3 de desembre a les 14 h  

 

Posada en marxa oficial del Marketplace al gener del 2021

El Marketplace es posarà en marxa de manera oficial al mes de gener del 2021. La ciutadania podrà comprar per internet i de manera senzilla als comerços de Sitges a través d’un espai local que formarà part del primer aparador comercial de Catalunya a través del Cliccat.cat, el Marketplace associatiu català que potencia el comerç de proximitat.

 

Galeria d'Imatges