Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

La regidoria de Promoció Econòmica promou un Pla formatiu gratuït per a persones emprenedores i empreses

Les formacions del primer semestre es realitzaran els mesos de maig i juny a l’aula de formació del CIES Nivell 10. La jornada formativa ‘Entrepreneurs Network’, el curs ‘Què et cal saber per emprendre?’ i la jornada ‘El nou consumidor és 3.0, com acomplir amb les seves expectatives’ formen part de la programació inicial del pla formatiu adreçat a persones que han d’iniciar un projecte o que volen consolidar-lo.

La Regidoria de Promoció Econòmica impulsa aquest 2022 un nou pla formatiu adreçat a les persones emprenedores i a les empreses. Al llarg de l’any s’oferiran formacions, jornades i cursos específics a l’aula de Formació del Centre d’Iniciatives Econòmiques de Sitges (CIES) Nivell 10, tot i que també es realitzaran sessions a l’auditori del Miramar-Centre Cultural o en altres espais municipals en funció de la demanada per ampliar l’aforament.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, explica que “estem al costat i ajudem a les empreses i emprenedors per tal que es formin i siguin coneixedors de noves accions i situacions del mercat. L’objectiu d’aquest pla és contribuir que els negocis siguin competitius i puguin funcionar o arrencar amb més força i estabilitat en aquests moments tants canviats”.

Totes les formacions són gratuïtes però cal inscriure’s prèviament ja que les places són limitades.

 

Pla formatiu gratuït adreçat a empreses i emprenedors per aquest 2022

 

 1. Entrepreneurs Network (Jornada per a persones emprenedores en anglès) – 4 maig, de 10 a 12 h, Aula de formació CIES Nivell 10  
 2. Què et cal saber per emprendre? - 13, 15, 20 i 22 de juny, de 9:30 a 13:30 h, Aula de formació CIES Nivell 10
 1. El (nou) consumidor és 3.0, com acomplir amb les seves expectatives – 8 de juny, de 9.30 a 13.30 h Aula de Formació CIES Nivell 10  
 2. Metodologies àgils per innovar a l'empresa, resposta a contextos incerts – 7 de setembre, de 9.30 a 13.30 h
 3. Tècniques de venda i atenció al client – 13 de setembre, de 8.30 a 10.30 h Auditori del Miramar-Centre Cultural
 4. Coneix els requisits legals i fiscals de la venda online – 8 de novembre, de 8.30 a 11.30 h

 

PROGRAMACIÓ

Jornades formatives per a persones emprenedores

 

 • Entrepreneurs Network (jornada per a persones emprenedores impartida en anglès) - 4 maig, de 10 a 12 h

          2 h presencial

          Aula de Formació del CIES (Centre d’Iniciatives Econòmiques (CIES) Nivell 10

 

 • Què et cal saber per emprendre?’ - 13, 15, 20 i 22 de juny, de 9.30 a 13.30 h

          Cada sessió de 4 h, presencial, Aula de Formació de Nivell 10

 

Jornada formativa per a empreses:

 

 • ‘El nou consumidor és 3.0 com acomplir amb les seves expectatives’ – 8 de juny, de 9:30 a 13:30 h

            4 h presencial

            Aula de Formació del CIES (Centre d’Iniciatives Econòmiques (CIES) Nivell 10

 

        

Formacions específiques

Les dues formacions dedicades a persones emprenedores (la jornada sobre “Emprenedores i emprenedors impartida en anglès” i “Què et cal saber per emprendre?” seran impartides per la Mancomunitat Penedès-Garraf al Centre d’Iniciatives Econòmiques (CIES) Nivell 10, (c/ Gabriel Pallarès, 12). 

 

 • Emprenedores i emprenedors en anglès “Entrepreneurs Network

          La Jornada Entrepreneurs Network dedicada a emprenedors i emprenedores que s’impartirà en anglès se celebrarà el 4 de maig i            pretén que aquest col·lectiu pugui conèixer els recursos (o serveis de suport) per emprendre un negoci, és a dir, crear la seva                    pròpia empresa, com per exemple, els passos a seguir, la introducció al Pla d’Empresa, a les formes jurídiques empresarials o                  també a la fiscalitat de les persones treballadores per compte propi, ajuts i subvencions per a emprenedors i les línies de                            finançament per a la creació d’empreses. 

 

            La xerrada col·lectiva, que serà presencial de 10 a 12 h, combinarà exposicions teòriques amb la participació activa dels                            assistents. Un formador tècnic del servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Eusebi Pahissa                           impartirà aquesta formació.

             Activitat gratuïta  

             Cal inscriure’s prèviament a l’enllaç

 

Entrepreneurs Network

 

This is a Free Activity with a Specialist Speaker and group participation to all New Entrepreneurs. It is designed to raise awareness of the resources available, to encourage participants and support them with the start up of their own new business venture.

When: May 4th 2022

From: 10:00 to 12:00

Where: Promoció Econòmica - Nivell 10, C/ Gabriel Pallarès 12, Sitges

The contents of the day will include:

 

 • A presentation of Support services available from Sitges Town Hall
 • Steps needed to set up a New Business
 • Introduction to the Business Plan
 • Introduction to necesary Legal Forms
 • Introduction to the Self Employed Taxation System
 • Subsidies available For Entrepreneurs
 • Financing Routes for the Creation of a New Business venture

Registration for this Free Activity

 

 

 • ‘Què et cal saber per emprendre?

 

            El curs pràctic ‘Què et cal saber per emprendre? està adreçat a persones emprenedores que tinguin una idea de negoci i vulguin              iniciar un projecte empresarial propi. L’objectiu és millorar la capacitat emprenedora, aconseguir que l’emprenedor conegui eines              per analitzar i identificar la seva activitat, de manera que pugui establir un pla i executar-lo amb els recursos disponibles.

            Al llarg de 4 sessions els participants podran saber com fer un pla d’empresa, un pla comercial, un pla econòmic i un pla financer,              a més de saber quina forma jurídica pot tenir una empresa (SL, Cooperativa, etc.), els papers que es necessiten per començar,                quins impostos cal pagar (IRPF, Impost de Societat, IVA, IbI, entre d’altres) o conèixer les estratègies de diferenciació entre                        producte/servei, preu, comunicació i distribució. Totes les persones inscrites tindran un seguiment individual del seu projecte                      empresarial per part de tècnics especialitzats.

            Les sessions comptaran amb els formadors següents: Eusebi Pahissa, Montserrat Raventós, Leonor Girón i Glòria Garcia del                    Servei d’Iniciatives Econòmiques Mancomunitat Penedès-Garraf i també Teresa Tort del Consorci per a la Normalització                            Lingüística.

             Activitat gratuïta

 

 

 • El nou consumidor és 3.0, com acomplir amb les seves expectatives

           La formació ‘El nou consumidor és 3.0 com acomplir amb les seves expectatives’ està adreçada a empreses tindrà lloc el 8 de                   juny de 9.30 a 13.30 h i té per objectiu explicar com és el consumidor 3.0, quins hàbits de consum tenen les noves generacions                 (“millennials”, generació Z, etc.), aprendre a com emprar l’empatia per definir un discurs encertat i amb el que se sentin                              identificats, definir quins són els rols empresa-consumidor i les noves tendències de consum imperants (economia col·laborativa,               influencers, etc), aplicar tècniques online i offline. L’expert Xavier Olivares de la consultoria Isotonia, impartirà la formació.

              Activitat gratuïta

 

Properes formacions (setembre i novembre)

 

Jornada formativa per a empreses:

 

 • Metodologies àgils per innovar a l'empresa, resposta a contextos incerts

             – 7 de setembre 2022, de 9:30 a 13:30 h

            L’objectiu d’aquesta formació és aprendre a combinar 4 metodologies complementàries: de la incertesa a l'impacte; descobrir

            noves metodologies de gestió estratègica i organitzativa que permetran veure canvis de tendències i hàbits: i anticipar-se a la                    competència en matèria de planificació, conèixer i aprendre a aplicar, de manera autònoma, eines i mètodes per a la implantació             àgil d'iniciatives de gestió i emprenedoria, i desenvolupar un enteniment i criteris consolidats sobre la importància i virtuts de l'ús 

            d'aquestes metodologies i del cost d'oportunitat i peatge que pot suposar el fet de no comptar amb elles.

            Activitat gratuïta

 

Jornada formativa per a empreses i per a persones emprenedores:

 

 • Tècniques de venda i atenció al client

          – 13 de setembre 2022, de 8:30 a 10:30 h

          Aquesta formació donarà eines als participants del curs per poder aplicar noves tècniques de venda, identificar als diferents tipus             de clients donant estratègies per fer una millor atenció. La xerrada combinarà exposicions teòriques magistrals per part del                         dinamitzador amb la participació activa dels assistents.

          Activitat gratuïta

 

 

Jornada formativa per a empreses:

 

 • Coneix els requisits legals i fiscals de la venda online

         – 8 de novembre 2022, de 8.30 a 11.30 h   

          Aquesta jornada formativa pretén aclarir els aspectes legals i fiscals que s'han de tenir en compte per començar la venda i/o la                  prestació de serveis en línia. Al llarg de la sessió es podran conèixer els aspectes que cal decidir abans de l'alta a l’Agència                      Tributària, abans de l’alta en el RETA (Règim Especial de Treballadors Autònoms), quines normatives ha de complir la venda                     online? Així com també cal tenir present altres conceptes com l’avís legal, la política de cookies, les comunicacions comercials i la             vulneració del dret a l'honor i a la intimitat, entre d’altres.

            Activitat gratuïta

 

Galeria d'Imatges