Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

La Sitges Film Office entra a formar part de l’Spain Film Commission

La sol·licitud feta per l’oficina local de gestió de rodatges i publicitat a la vila, es resol favorablement, fet que motiva l’entrada de la Sitges Film Commission en la xarxa estatal que promou localitzacions, incentius fiscals i la captació de professionals per a les filmacions realitzades en els municipis associats.

La vila millora el seu posicionament en l’anomenada economia taronja. La Sitges Film Office ha entrat a formar part de l’Spain Film Commission, una associació sense ànim de lucre que lidera, des del 2001, el posicionament de l’estat espanyol com a destinació de rodatges audiovisuals. L’entrada de Sitges representa, per al regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escola, “la diversificació de l’economia i una aposta per la indústria de la producció audiovisual, així com el posicionament de la vila en aquest sector”.

L’Spain Film Commission coordina una àmplia xarxa de film commission i film offices, distribuïdes a tot l’estat i col·labora amb altres ens internacionals com l’European Film Commission Network o l’Association of Film Commissioners International, així com amb administracions, institucions i productores cinematogràfiques per consolidar l’activitat audiovisual. Guillem Escolà valora la incorporació de Sitges a l’Spain Film Commission com “una oportunitat per donar visibilitat nacional i internacional a la vila i per consolidar-la com una destinació atractiva amb múltiples actius i capaç d’atraure un sector que amb la seva activitat reverteix de forma positiva tant econòmicament com en imatge”.

Sitges busca convertir-se en un referent, no només per a la realització de produccions a la vila, sinó també per captar empreses del sector que s’ubiquin al municipi. La incorporació de la Sitges Film Office a l’Spain Film Commission ha de servir per potenciar aportar nous incentius perquè la vila sigui un actiu plató natural per a l’enregistrament de productes audiovisuals.