Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

La tradició marinera dels pescadors de Sitges desperta l’interès dels assistents al Festival del mar

L’esdeveniment nàutic ha tingut lloc durant el cap de setmana al Port Ginesta de Sitges.

La Confraria de Pescadors de Sitges ha portat aquest cap de setmana la seva tradició marinera al Festival del Mar que se celebrat al Port Ginesta. La proposta ha format part del programa d'activitats lúdiques i festives d'aquest festival nàutic que ha dut a Sitges una exposició d'embarcacions i accessoris.

De la mà del patró major de la confraria, Enric del Campo, els visitants que s'han acostat a la barca Vinyet, han pogut aprendre i practicar com es fan els nusos mariners i com s'apedaça una xarxa. A l'entrada de l'embarcació hi havia també uns plafons amb l'explicació i fotografies de la pesca artesanal de Sitges. Aquesta iniciativa ha tingut molt d'èxit i la majoria de persones que han anat a fer l'activitat s'han sorprès positivament.

El Festival del Mar ha estat organitzat per ADIN (Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics) amb l'objectiu de dinamitzar l'activitat econòmica en el sector nàutic. Es tracta d'un esdeveniment itinerant que ja ha passat per Sant Feliu de Guíxols i la setmana que ve serà a Cambrils. En l'acte inaugural, l'alcalde de Sitges, Miquel Forns va dir que “és  un gran encert aprofitar sinèrgies entre poblacions que tenim punts en comú, com és el cas de Sant Feliu de Guíxols, Sitges i Cambrils. Propostes similars són les que hem de tirar endavant per recolzar-nos els uns amb els altres i entre tots extreure'n el màxim profit, tant econòmic com promocional“.

A Port Ginesta, la fira ha coincidit en espais i dies amb la IV Fira Nàutica d'Ocasió i del Xàrter de Port Ginesta amb la intenció de potenciar-se mútuament i atraure visitants.  L'Agència de  Promoció Turisme de Sitges ha donat suport a l'esdeveniment programant l'activitat de la Confraria de Pescadors, un espectacle infantil, i promocionant Sitges com a destinació de costa.