Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L'alcaldessa de Sitges signa un decret per donar les màximes facilitats a les terrasses

L’Ajuntament de Sitges ha elaborat un decret per poder flexibilitzar l’ampliació de terrasses i els horaris, però sempre mantenint les mesures de prevenció i garantint la seguretat i la mobilitat de les persones. L’objectiu del decret és agilitzar els tràmits, ja que les terrasses es podran instal·lar en el mateix moment de fer la petició mitjançant una comunicació prèvia. La petició, però, haurà d’incloure un certificat autoresponsable que hauran de signar els establiments conforme es compleixen les condicions establertes. Un altra novetat és que s’aplicarà una rebaixa del 75% en la taxa i el pagament no s’haurà de fer per endavant, com fins ara, sinó que es realitzarà a finals d’any en funció de l’ocupació real i l’aprofitament de l’espai públic.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha signat aquest divendres un decret per flexibilitzar la instal·lació de terrasses dels establiments de Sitges i els seus horaris. El decret estableix també la reducció del 75% de la taxa d’ocupació de via pública i agilitza alhora la tramitació de la sol·licitud.

Per tal de permetre que els restauradors puguin començar el més aviat possible, es podran instal·lar les terrasses just després de fer una comunicació prèvia a l’Ajuntament, incloent un certificat autoresponsable que hauran de signar els establiments conforme es compleixen les condicions establertes.

L’ordre del Ministeri de Sanitat obliga a reduir el nombre de taules a la meitat en aquesta fase 1 però també permet als ajuntaments autoritzar l’ampliació de les terrasses sempre que es compleixin les mesures necessàries per protegir la salut i la seguretat de la ciutadania.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, explica que “l’objectiu ha estat donar facilitats al sector hoteler i de la restauració, molt afectat per l’impacte del coronavirus per tal de poder ampliar les terrasses de cara a la temporada d’estiu, sense oblidar la seguretat de les persones”. Aurora Carbonell també afegeix que “l’Ordenança era molt restrictiva i com que el sector de l’Hostaleria és un dels sectors més castigats per la crisi provocada per la Covid-19 i és un sector de gran importància a l’economia local, s’ha decidit substituir-la per un decret”.

L’Ajuntament de Sitges recorda que s’ha habilitat un correu electrònic terrasses@sitges.cat per tal de facilitar les peticions i resoldre dubtes o consultes. Segons el responsable d’activitats, Eduard Terrado, “estudiarem cas per cas per poder compatibilitzar que cada negoci pugui maximitzar l’espai obert al públic, mantenint les garanties de seguretat per a les persones”.

L’Ajuntament farà inspeccions per comprovar que les terrasses compleixen amb la normativa actual i les mesures de seguretat i prevenció, Si es detecta alguna irregularitat, l’Ajuntament prendrà les mesures corresponents.

 

Horari

L’Ajuntament de Sitges també ha flexibilitzat els horaris. L’horari de les terrasses durant aquesta fase 1 serà: fins a les 23:30 hores per als bars i bars-restaurants, i fins a les 00:00 hores, per als restaurants, de diumenge a dijous, ambdós inclosos, i fins les 01:00 hores de la matinada, els divendres i dissabtes, així com les vigílies de festius. A partir de l’entrada de Sitges en la segona fase de la desescalada programada pel govern central, aquest horari s’ampliarà.

 

Pagament de la taxa

El pagament de la taxa per l’ocupació no s’haurà d’efectuar abans de començar l’ocupació, com fins ara sinó que es cobrarà a finals d'any. L’Ajuntament de Sitges aplicarà una rebaixa del 75% en la taxa.

 

Condicions per a la reobertura de les terrasses -Fase 1  

  • L’aforament de les terrasses s’ha de reduir al 50% respecte de l’última llicència municipal autoritzada (2019).
  • Cal mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre taules i s’ha de garantir en tot moment les mesures sanitàries i de seguretat.
  • La màxima ocupació serà de 10 persones per taula o agrupació de taules.
  • No es poden col·locar vetlladors (barrils).
  • No es podran obrir al públic les terrasses cobertes tal com es defineix a l’ordre ministerial.
  • Es recomana prioritzar i fer servir l’ús d’estovalles d’un sol ús.
  • Caldrà netejar taules, cadires i estris amb profunditat per evitar possibles contagis.
  • Els establiments hauran de posar a disposició dels clients gels hidroalcohòlics, entre d’altres condicions.
  • Cal deixar una franja lliure pel pas de vianants i alhora mantenir la distància de seguretat entre vianants i usuaris de terrasses.
  • En cas d’aglomeracions de gent que no permetin mantenir les distancies de seguretat, les terrasses s’hauran de desmuntar immediatament sense que hi hagi una ordre expressa d’un agent de l’autoritat. Si es detecta que aquesta norma s’infringeix, l’Ajuntament pot obrir un expedient per inhabilitar la llicència de terrassa i imposar sancions.

Arxius Adjunts