Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Les obres del Mercat Municipal de Sitges comencen dilluns

L’actuació es realitzarà de l’11 de gener al 26 de febrer i està planificada perquè no hi hagi cap afectació amb l’activitat de l’edifici. No obstant això, la intervenció obligarà a suprimir durant uns dies, algunes places de càrrega i descàrrega o de taxis al carrer Salvador Mirabent, on s’estigui treballant, però en cap moment quedarà totalment tancat l’accés als aparcaments ni a cap altra zona del Mercat.

Les obres de rehabilitació a l’edifici del Mercat Municipal de Sitges començaran el proper dilluns, 11 de gener i s’allargaran fins al 26 de febrer. L’Ajuntament de Sitges, a través de la regidoria de Promoció Econòmica, ha coordinat i planificat l’execució dels treballs amb la voluntat que no hi hagi afectació amb l’activitat de l’edifici. Amb aquest objectiu durant l’actuació, la gent podrà anar a comprar al Mercat Municipal, que funcionarà amb l’horari actual (de dilluns a dissabte de 8.30 a 14 h i divendres de 17.30 a 20.30h).

La intervenció, que es farà en diverses fases, pretén posar solució a les deficiències de degotalls i vies d’aigua que té l’equipament des de fa 11 anys. El regidor Guillem Escolà recorda que “gràcies a l’acord de tots els propietaris es podran tirar endavant aquests treballs de rehabilitació que no tindran cap afectació en l’activitat econòmica que es desenvolupa a l’edifici i més amb la situació actual derivada de la pandèmia. Tampoc  suposaran cap cost per a l’Ajuntament ni tampoc per a cap de la resta de propietaris”. El regidor Escolà també ha destacat que “s’han buscat les dates que generin el menor impacte per a la gent que hi treballa i per a als clients ja que ens havíem marcat com a principal objectiu solucionar de forma correcta i definitiva els problemes de degotalls i vies d’aigua que tenia l’equipament des de fa anys”.

Els treballs d’impermeabilització de l’edifici del Mercat van des del soterrani fins a la quarta planta i també s’actuarà a la façana del carrer de Salvador Mirabent. L’actuació tindrà un impacte especial al pàrquing de la planta quarta, a la zona descoberta, a les rampes d’accés de vehicles a les diferents plantes i a tota la façana del carrer de Salvador Mirabent. Per fer-ho possible, s’instal·laran provisionalment al carrer de Salvador Mirabent contenidors de runes i puntualment una grua amb un braç articulat per poder actuar sobre la façana. Això obligarà a suprimir, durant uns dies, algunes places de càrrega i descàrrega o de taxis, en aquesta zona on s’estigui treballant. En cap moment, però, quedarà totalment tancat l’accés als aparcaments ni a cap altra zona del Mercat. 

Les obres es faran de dilluns a divendres en horari diürn i també n’hi haurà a la nit i matinada quan es realitzaran els treballs d’impermeabilització de la rampa del pàrquing que es duran a terme des de les 22 a les 6 hores. Per evitar tallar la circulació, primer es treballarà en un carril deixant l’altre accés obert per tal que puguin circular els cotxes i posteriorment, es farà la mateixa operació en l’altre carril.

L’Ajuntament de Sitges mantindrà en tot moment el control i validació de l’execució del projecte, mentre que el cost de l’actuació serà assumit pel supermercat que està instal·lat a la planta baixa de l’edifici i que va ser el promotor de l’obra original l’any 2007.