Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Llistat provisional de persones admeses a l’ajut per reforçar les activitats econòmiques amb suspensió o limitació d’obertura al públic

La publicació del llistat es pot consultar a la seu electrònica i és el pas previ als pagaments a les persones beneficiàries de l’ajuda municipal. Fins al 2 de desembre està obert el període per presentar esmenes per a totes les persones que encara no han enviat la documentació requerida.

La Regidoria de Promoció Econòmica ha publicat a la seu electrònica municipal el llistat inicial de persones admeses a l’ajut extraordinari destinat a reforçar les activitats econòmiques amb suspensió o limitació d’obertura al públic per decret de la Generalitat a causa de les mesures i les restriccions per la Covid-19. De les 290 sol·licituds presentades a aquest ajut, 89 han estat admeses en una primera resolució perquè han enviat correctament tota la documentació i han complert les condicions establertes a les bases de l’ajuda. Després de la publicació d’aquest primer llistat, s’iniciarà el pagament de l’ajut a les persones beneficiàries admeses de l’ajuda municipal, que correspon, segons la tipologia del comerç. L’import dels ajuts és de 500 euros per als comerços, 1.000 euros per als establiments de restauració, 2.500 euros per a bars musicals i de 6.000 euros per a discoteques.

Fins al 2 de desembre està obert el període per presentar esmenes per a totes les persones a les quals se’ls ha fet un requeriment de documentació i es pot consultar a través d’aquest enllaç. Un cop finalitzat el termini es valoraran les 121 sol·licituds, que encara estaven obertes, i es realitzarà una segona resolució amb un llistat definitiu de sol·licituds admeses i excloses, per a continuació realitzar el pagament a les que finalment siguin admeses. La presentació de documentació i esmenes s’ha de realitzar a través d’aquest tràmit a la seu electrònica.

Enguany, per primera vegada, l’Ajuntament de Sitges destina 256.000 euros a aquesta línia d’ajuts per reforçar les activitats econòmiques que han tingut una suspensió o limitació d’obertura al públic. En paral·lel i per segon consecutiu s’ha tornat a obrir la línia de col·laboració per finançar les despeses de lloguer o hipoteca amb una partida de 200.000 euros. En aquest cas, hi ha 146 sol·licituds admeses, i s’ha fet un pagament parcial a les 81 sol·licituds que a la primera resolució tenien correcta tota la documentació i actualment només queden 4 sol·licituds esmenables per tancar l’ajut i fer la resolució final. 

La resolució d’aquest ajut se suma a les ajudes als autònoms a partir de 2 any perquè consolidin el seu negoci i que l’Ajuntament de Sitges ha destinat i pagat 200.000 euros a 228 sol·licituds admeses. En aquest procés van quedar 124 sol·licituds excloses per no compliment dels requisits establerts.