Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Matthew Tree dóna el tret de sortida avui a la Festa de la Verema

El pregó de l’escriptor obre avui un cap de setmana dedicat al vi i a les tradicions catalanes amb la proclamació de la Pubilla de Sitges 2012 com a acte central.

La Festa de la Verema arriba aquest 2012 abans del que és habitual. Si normalment la celebració tenia lloc a finals de setembre, avui l'escriptor britànic Matthew Tree serà l'encarregat d'iniciar la Festa amb el pregó, precisament en una edició que es dedica a les ciutats angleses de Londres i Manchester, com mostra el disseny del cartell de l'edició d'enguany.

L'acte inaugural canvia l'emplaçament habitual a l'Hort de Can Falç per realitzar-se aquest any a la  Fragata, a les 20.30 hores, una de les nombroses novetats que presenta la Festa en la seva 51ª edició.

Un dels actes centrals de la Verema serà, tal com marca la tradició, la nit de divendres, amb la proclamació de la Pubilla de Sitges que tindrà lloc als jardins del Casino Prado Suburense. Nou candidates, representants de diferents entitats sitgetanes, aspiren a la successió d'Ariadna Oliva, actual pubilla de la vila.

Com a novetat principal aquest any, destaca el canvi d'horari dels actes centrals de diumenge. El tradicional concurs de trepitjadors amb la pesada en ampolles de vi Torres, amb la que serà la recentment proclamada Pubilla de Sitges, i la inauguració de la Font del Vi, que habitualment se celebrava per la tarda, s'ha traslladat al matí. Així, l'acte tindrà lloc a la Fragata, a les 12.30 hores, després del tradicional premsat del primer most i l'oferiment a la Parròquia de Sant Bartomeu, que s'iniciaran a partir de les 10.45 hores. Diumenge, el programa d'activitats es completarà amb la regata de la Verema, que acollirà el Club Nàutic de Sitges, i en la que els participants hauran de navegar sobre una bota de vi.

El programa de la Festa de la Verema, que serveix per recordar la tradició històrica de les vinyes i per fer-lo més participatiu, incorpora també algunes novetats per dissabte, com la cantada d'Havaneres del grup Xató de Vilafranca, a les 22.00 hores. El programa inclou també el concurs de dibuix ràpid per a totes les edats i la gimcana infantil per a nens i nenes de 5 a 10 anys, de les 18.00 a les 20.00 hores, a la Fragata.

La Festa de la Verema està organitzada pel Foment de Turisme de Sitges i l'Agència de Promoció Turisme de Sitges amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sitges i el patrocini exclusiu de Bodegues Torres.  


Mostra de vins

Sitges es convertirà en la capital mundial del vi, durant el cap de setmana, amb la VIª Mostra de Vins de Sitges, que s'emmarca en el programa de la Festa de la Verema. Una quinzena de cellers i elaboradors de diferents productes gastronòmics, amb un paper destacat dels productes elaborats al Penedès i al Garraf, participaran en la Mostra que se celebrarà al Passeig de la Ribera de les 12.00 a les 15.00 hores i de les 17.00 a les 22.00 hores, tant dissabte com diumenge.

Amb la compra prèvia de tiquets, es podran degustar els productes dels diferents cellers amb copa Riedel, unes copes que l'empresa austríaca fabrica des de fa més de 250 anys i que, segons els experts, influeixen positivament en la degustació de vins i licors. El visitant disposarà també d'una sala de tast, amb capacitat per a unes 40 persones, per fer tastos guiats i maridatges, a més d'una dotzena d'activitats paral·leles, totes elles organitzades per l'Ajuntament de Sitges i l'Agència de Promoció Turisme de Sitges i l'Ajuntament de Sitges amb el suport de Bodegues Torres, el Consell Regulador de la DO Penedès, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Garraf.