Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Més de 400 empreses i autònoms sol·liciten algun dels ajuts econòmics de l’Ajuntament de Sitges

Un 60% de les sol·licituds presentades fins la data són per al pagament de lloguers, hipoteques i subministraments, i un 31% per a autònoms de 2 a 5 anys. La regidoria de Promoció Econòmica manté obertes les ajudes destinades a la contractació posterior a l’estat d’alarma i finalització dels ERTO, i a autònoms donats d’alta entre l’1 de juliol i el 15 d’octubre. Properament l’Ajuntament activarà dos nous ajuts per a l’aplicació de mesures higièniques a establiments comercials i empreses, i a la reactivació d’autònoms i petites empreses amb més de cinc anys.

L’Ajuntament de Sitges ha rebut prop de 400 sol·licituds als ajuts concedits per la regidoria de Promoció Econòmica a empreses i autònoms. Un 60% de les peticions (243) presentades fins al moment són per al pagament del lloguer, l’hipoteca o el subministrament de negocis que han hagut de tancar al públic durant l’estat d’alarma. El segon ajut més demandat, un 31% de les sol·licituds (127), és el destinat a treballadors autònoms, registrats en aquest règim entre dos i cinc anys. L’atorgament de l’ajut es troba en procés d’avaluació, així com el destinat a empreses, autònoms i entitats sense ànim de lucre que han mantingut els seus treballadors durant la crisi de la Covid-19 sense l’aplicació d’un ERTO. El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, ha insitit en “la voluntat municipal per estar al costat del teixit empresarial per superar, sense deixar ningú enrere, la crisi provocada per l’aturada econòmica durant el confinament i l’actual situació sanitària. Es continua treballant per donar suport al sector econòmic davant la incertesa del moment”.

La regidoria manté encara oberta, fins el 14 de setembre, la convocatòria d’ajuts destinats a empreses, autònoms i entitats sense ànim de lucre, que hagin generat nova contractació, un cop finalitzat l’estat d’alarma o la finalització d’un ERTO. Fins ara s’han rebut nou sol·licituds. També poden optar a ajuts de fins a 2.500 euros, les persones donades d’alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) entre l’1 de juliol i fins el 15 d’octubre, que vulguin cobrir les despeses inicials derivades de la creació d’una empresa. Aquest ajut oferia una línia alternativa per a autònoms donats d’alta entre el 2 de juliol de 2019 i el 30 de juny de 2020. Un cop tancada la convocatòria d’aquesta línia es troben en procés de resolució les 12 sol·licituds presentades.

El darrer Ple ordinari municipal va aprovar la incorporació de dos nous ajuts que s’afegiran properament a l’oferta actual, destinats a la reactivació d’autònoms i petites empreses amb una antiguitat superior als cinc anys, i els dirigits a l’aplicació de mesures higièniques i de seguretat d’establiments comercials i empreses fins a 3.000 euros. L’Ajuntament anunciarà properament la data d’inici d’ambdues convocatòries.