Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Mil participants a la desfilada de l’orgull gai de Sitges

25 carrosses han protagonitzat l'acte central de la Gay Pride Sitges, que en els cinc dies de celebracions preveu la presència de més de 60.000 persones.


L'Orgull Gai de Sitges 2012, organitzat per AFGAL (l'Associació per a Gais i Lesbianes a Sitges) ha celebrat aquest migdia l'acte central de la Gay Pride: la desfilada de l'orgull gai . 

25 carrosses i prop de 1.000 participants (entre ballarins i animadors a sobre  de les mateixes) han participat en la Rua que ha tingut com a itinerari el Passeig Marítim fins la Punta.

La Festa continuarà al llarg de la jornada d'avui amb la presència del mític grup de música disco Boney M, que amb nous components actuarà la mateixa nit de dissabte a les 22:30, i que animarà la vetllada a tots els assistents d'aquesta nova edició. 

Un total de cinc dies de celebracions obertes a tothom on el Passeig Marítim de Sitges és l'escenari principal del Gay Village, amb una àrea específica amb bars, discoteca i animació en directe. El Village està obert al llarg dels cinc dies de l'esdeveniment, des de les 17:00 h fins ben entrada la matinada, amb un horari d'obertura perllongat el cap de setmana (fins les 06:00am avui dissabte).
 
L'Orgull Gai de l'any passat va atreure més de 60.000 visitants al llarg dels cinc dies en què es va celebrar. Aquest any, el Pride de Sitges es desenvoluparà amb un programa més complet, per això s'espera una participació encara més elevada ", declara Luis Enríquez, president d'AFGAL.


Esdeveniment i Comunitat

Els bars i clubs de Sitges organitzen al seu torn esdeveniments col · laterals. "AFGAL inclou més de 85 membres diferents", comenta Rene Hofliger, Vicepresident de AFGAL. "Els comerços de Sitges ja estan planificant una varietat d'esdeveniments temàtics, que inclouen festes per Bears, leather parties, festes de l'escuma i eleccions de Drag Queen". És així que molts bars, clubs i altres negocis locals no perdran l'oportunitat de participar d'un esdeveniment tan rellevant com és el Orgull de Sitges.

Cultura, platges i esport

Per primera vegada dins el programa oficial destaca la celebració del festival de curts MIMI Short Film Festival, que es durà a terme a la sala El Prado durant tres dies. Al seu torn, AFGAL col · labora amb diversos grups esportius locals per organitzar una sèrie d'esdeveniments diürns, en què s'inclouen tornejos de vòlei platja i altres activitats esportives.

Promoció i patrocini

L'organització de l'Orgull Gai de Sitges 2012 col·labora amb diferents socis comercials, el patrocini de l'Ajuntament de Sitges i del Consell Turístic de Sitges. Tots els esdeveniments i les activitats del programa es poden consultar a la pàgina web www.gaypridesitges.com. A més es poden seguir les actualitzacions més recents en els seus perfils de Facebook (http://www.facebook.com/gaypridesitges) i Twitter (twitter.com/gaypridesitges).