Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

NODE Film Clúster tindrà la seva seu comarcal a Sitges

L’Ajuntament de Sitges i NODE Garraf signen un conveni de col·laboració que estableix al Centre d’Iniciatives Econòmiques Nivell 10 de Sitges la seu de l’oficina de gestió de rodatges del Garraf. L’acord es complementa amb diferents iniciatives locals com la creació d’una plataforma per a la gravació d’anuncis de vehicles o l’atracció de grans productores

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i la presidenta de l’Agència de Promoció Econòmica NODE Garraf, Rosa Huguet, han signat, avui el conveni de col·laboració pel qual la seu de NODE Film Clúster s’ubicarà al Centre d’Iniciatives Econòmiques Nivell 10 de Sitges.

La vila exercirà com a pol d’atracció per a empreses d’aquesta indústria i serà la porta d’entrada a altres localitats i ubicacions de la comarca. “Garraf és el Hollywood d’Europa i tenim potencial per fer un hub d’audiovisuals que beneficiï tant a Sitges com a la resta del Garraf”, ha afirmat Aurora Carbonell, qui ha mostrat la seva satisfacció per la culminació de l’acord. Per la seva banda, la presidenta de NODE Garraf, ha realçat les fortaleses del territori: “Sovint som tan crítics que no ens adonem del potencial que tenim i que Sitges capitalitzi la seu del Film Clúster ha de ser un orgull per a qualsevol poble del Garraf”.

A nivell local, l’acord es complementa amb un seguit de projectes com la creació d’una plataforma per a la gravació d’anuncis de vehicles (actualment només hi ha una a tot l’Estat, a la localitat de Ronda); l’atracció de grans productores perquè realitzin els seus enregistraments a la vila, i jornades per a productors i localitzadors, vinculades al Sitges- Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i al Sitges Next.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, ha valorat la ubicació del film Clúster a Sitges com una “notícia per la qual ens hem d’alegrar, tant per la repercussió econòmica com en imatge que tindrà per la comarca i per Sitges”. La regidoria de Promoció Econòmica ha treballat en aquest conveni per “potenciar aquest sector que alhora diversifica l’activitat econòmica de Sitges i situar la vila com a marca de referència”, ha afirmat Guillem Escolà.

 

Una indústria creixent

El 2019, 146 produccions van escollir el Garraf per als seus enregistraments. D’aquests, el 67% va emplaçar-se a Sitges, tot i que localitats com Vilanova i la Geltrú o Sant Pere de Ribes i espais com el parc del Garraf i les pedreres del Massís són cada cop més sol·licitades.

A nivell econòmic, l’activitat del 2019 es va traduir en 267.000 euros de recaptació directa, procedent de l’aplicació de les taxes i dels lloguers de propietats privades.

La dinàmica amb què s’havia iniciat el 2020 era favorable, fins al març, només a Sitges s’havien enregistrat 35 produccions. Amb l’arribada del Covid-19, l’activitat va frenar en sec. Les expectatives són favorables per al segon semestre de l’any, quan ja es palpa una recuperació, principalment del sector publicitari.