Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Obertes les inscripcions al Producers Meet Producers (PMP) fins al 12 d’agost

Fins al 12 d’agost es pot sol·licitar la inscripció a la vuitena edició d’aquesta iniciativa, que aparella productores emergents amb productores consolidades per potenciar i impulsar talent i experiència projectes en el marc del sector audiovisual. La trobada anual del PMP se celebrarà l’11 d’octubre de 2022 en el marc de les activitats de la indústria del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

El termini per inscriure’s a la vuitena edició del programa de mentoria Producers Meet Producers (PMP) és obert fins al 12 d’agost. Aquesta iniciativa és una incubadora de productores emergents i productores consolidades, per posar en valor i fer visible la figura del/a productor/a audiovisual, dins i fora del sector, i alhora, consolidar connexions professionals i teixir una xarxa amb el talent novell per reforçar la indústria de la producció.  

La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges, i l’Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya -PAC, en col·laboració amb el Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, impulsen aquest programa de mentoria Producers Meet Producers (PMP) per dinamitzar el sector audiovisual català.

Com a novetat, el PMP es redimensiona i incorpora productores consolidades d’Andalusia, València, Navarra, País Basc i Madrid, que formen part del PIAF (Productoras Independientes Audiovisuales Federadas).

El PMP connectarà 25 productores en actiu de diverses disciplines, territoris i generacions en una trobada anual que tindrà lloc l’11 d’octubre d’aquest any a Sitges en el marc del Festival de Cinema. Les productores novells poden presentar-se a través de dues modalitats: la modalitat de mentoria que permet duu a terme el seguiment i orientació d’un projecte durant un any per tal que els emprenedors d’aquest sector s’iniciïn amb professionals en actiu i productores amb experiència en la creació audiovisual. Aquesta taula de treball en el marc del certamen servirà de punt de partida i espai d’intercanvi de coneixements  i, posteriorment, es realitzaran reunions amb la finalitat de madurar i desenvolupar un projecte. La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges organitza la primera edició de l’Endimaris Script Lab, una jornada en el marc del Festival de cinema Endimaris per fomentar el talent i la creativitat a l’hora d’escriure un guió de llargmetratge o de sèrie de ficció televisiva.

També els emprenedors novells poden presentar la seva candidatura en la modalitat de consultoria exprés, més ràpida, de 45 minuts, amb consultes concretes per orientar una producció audiovisual.

  1. Mentories: 5 productores consolidades fan mentoria a 5 productores emergents amb projecte durant un any.
  2. Consultories: 5 productores consolidades atenen consultes de 10 productores emergents i/o estudiants el dia de la trobada al festival.

 

Les persones interessades poden realitzar les inscripcions a la pàgina web de la PAC https://pac.cat/producers-meet-producers/#pmp o el formulari directe Formulari del PMP 2022.

Un cop finalitzat el procés d’inscripcions, una comissió triarà entre les productores novelles per fer el millor maridatge amb una productora consolidada d’impulsar la creació, resoldre dubtes i establir sinergies.

La trobada anual del PMP tindrà lloc el proper 11 d’octubre de 2022 en el marc de les activitats de la indústria del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. En aquesta jornada de mentoria, les productores seleccionades presentaran el seu projecte a les productores consolidades participants. Durant l’edició d’aquest any es recupera el Vermut de networking als jardins del Melià i es manté també la Masterclass.

El PMP aporta valor professional a les productores emergents amb projectes que participen en cada edició. És, per tant, un acompanyament totalment personalitzat que deixa palès el motor que suposen les productores, creant referents de producció.

 

PMP en xifres:

  • 1 llargmetratge finalitzat
  • 3 curtmetratges realitzats  
  • 69 productores emergents
  • 122 productores fent xarxa
  • 153 inscripcions

 

Potenciació del sector audiovisual des de l’Ajuntament de Sitges

El programa PMP i l’impuls a nous productors que volen realitzar els seu primers treballs audiovisuals forma part de la línia de treball de la regidoria de Promoció Econòmica per potenciar el sector de la indústria de producció audiovisual i convertir Sitges en un referent del camp de la producció entre les diferents empreses professionals del sector. També en aquesta línia la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges ha organitzat la primera edició de l’Endimaris Script Lab, una jornada de guionistes en el marc de la 2a Mostra de Cinema LGTBIQ+ Endimaris Sitges per fomentar el talent i la creativitat a l’hora d’escriure un guió de llargmetratge o de sèrie de ficció televisiva. Alhora també es realitzen accions al Festival Next i també se’n faran al nou certamen  Sitges Film Land amb l’objectiu que Sitges sigui referent a tots els àmbits de la producció audiovisual més enllà dels localitzadors i productors.