Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Obertes les inscripcions al Producers Meet Producers (PMP) fins al 22 de juny

Aquesta iniciativa aparella el talent de les productores emergents amb l’experiència de productores consolidades amb l’objectiu d’establir noves aliances en el marc del sector audiovisual. La trobada anual del PMP tindrà lloc el 9 d’octubre de 2023 en el marc de la programació de les activitats de la indústria del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

Talent i experiència confluiran novament en el marc del programa de mentoria Producers Meet Producers (PMP). La iniciativa permet posar en valor i fer visible la figura del productor audiovisual, dins i fora del sector, i alhora, genera connexions professionals i teixeix una xarxa amb el talent novell.

El PMP connectarà 25 productores audiovisuals en actiu de diferents disciplines, territoris i generacions en una trobada que tindrà lloc el 9 d’octubre a l’Hotel Melià de Sitges en el marc del Festival de Cinema. El programa PMP està obert a projectes de cinema, televisió i transmèdia, de qualsevol format i tant en ficció com en documental.

Les productores novells poden presentar-se a través de dues modalitats: la modalitat de mentoria, que permet duu a terme el seguiment i orientació d’un projecte durant un any per tal que els emprenedors d’aquest sector s’iniciïn amb professionals en actiu i productores amb experiència en la creació audiovisual. Aquesta taula de treball en el marc del certamen servirà de punt de partida i espai d’intercanvi de coneixements  i, posteriorment, es realitzaran reunions amb la finalitat de madurar i desenvolupar un projecte.

També els emprenedors novells poden presentar la seva candidatura en la modalitat de consultoria exprès, més ràpida, de 45 minuts, amb consultes concretes per orientar una producció audiovisual.

  1. Mentories: 5 productores consolidades fan mentoria a 5 productores emergents amb projecte durant un any.
  2. Consultories: 5 productores consolidades atenen consultes de 10 productores emergents i/o estudiants el dia de la trobada al festival.

Les persones interessades poden realitzar les inscripcions fins el 22 de juny a través del formulari de l’Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya –PAC Inscripcions al PMP 2023. Un cop finalitzat el procés d’inscripcions, una comissió triarà entre les productores novelles per fer el millor maridatge amb una productora consolidada d’impulsar la creació, resoldre dubtes i establir sinergies.

La incubadora PMP explora noves aliances amb agents del sector que redimensionen el PMP en nous territoris: Trobada del Talent - Galacticat (Lleida), Links Projectes-Cerdanya Film Festival (Girona), Fanlab- SitgesFilmFestival i CIDAP- Euroregió Pirineus-Mediterrani aportant noves mirades i diversitat d'oportunitats.

L’Ajuntament de Sitges a través de la Sitges Film Office, juntament amb l’Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya –PAC i en col·laboració amb el Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, organitzen aquest programa de mentoria Producers Meet Producers (PMP). La iniciativa compta amb el suport de PIAF (Productores Independents Audiovisuals Federades), EGEDA i el finançament de l'ICAA (Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència) amb fons de NextGenerationUE.

 

Premi Emergent D’AFilm Lab i Premi Dossier

Com a novetat d’aquesta edició, s’estrena  el Premi Emergent D'A Film Lab per impulsar i acompanyar els projectes entre les diferents laboratoris/incubadores del panorama audiovisual. Un dels projectes seleccionats per al PMP2023, ja sigui mentoria o consultoria, serà escollit per participar en el D'A Film Lab 2024.

Durant l’acte també s’entregarà per segon any consecutiu el Premi Dossier per distingir un dels projectes com "el millor dossier de projecte PMP2023". La productora guanyadora del premi dossier guanyarà un any de pertinença a l'associació Productors Audiovisuals de Catalunya- PAC.