Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Parades vacants al Mercat Municipal

El període per presentar les sol·licituds de manera telemàtica per aconseguir ser el titular de la llicència temporal d’una parada està obert fins al 14 de gener de 2022. El procés de selecció dels candidats valorarà el projecte empresarial, que l’activitat proposada no existeixi actualment al Mercat Municipal i que es generin llocs de treball.

L’Ajuntament de Sitges convoca un nou concurs públic per atorgar la llicència temporal de 5 parades vacants al Mercat Municipal. Les persones físiques o jurídiques interessades poden sol·licitar, fins al 14 de gener de 2022, una plaça per tenir l’autorització municipal i exercir l’activitat als llocs vacants del Mercat Municipal La llicència temporal fins a l’adjudicació definitiva serà vàlida des de la data indicada en l’acord d’atorgament i fins com a màxim el 31 de desembre del 2025 o fins que surti la convocatòria i s’aprovi la llicència de concessió definitiva. 

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, remarca que “l’Ajuntament té la prioritat de promoure el comerç de proximitat i el producte de km0, dos valors que identifiquen plenament el Mercat Municipal. Per això, volem promocionar-lo, que la clientela trobi una oferta variada, de qualitat, de producte de proximitat i amb un servei i atenció personalitzada. Amb aquest concurs volem acabar d’emplenar les parades buides actuals”. El regidor afegeix que “el Mercat també és un bon lloc perquè joves que tinguin ganes d’emprendre puguin començar els seus negocis”. Escolà conclou que “el Mercat ha de ser un lloc de referència per a totes les sitgetanes i sitgetans”.

Actualment al Mercat Municipal hi ha un total de 27 parades en actiu amb una tipologia de parades molt diverses com alimentació, petit parament per a la llar o tèxtil per a la llar, entre d’altres. Com a novetat en aquesta renovació de les parades vacants entre els criteris es tindran en compte: projecte empresarial (8 punts), si no existeix actualment (4 punts), llocs de treball que generarà -tres o més (3 punts), que el titular de la parada provingui d’una situació de desocupació de llarga durada (mínim 1 any); sigui jove fins a 25 anys o  persona major de 45 anys en situació de desocupació; o amb tota la unitat familiar a l’atur.

El preu per adjudicació de parada serà de 100 euros/m²/any (es computarà la superfície integra, segons taxa municipal vigent).

 

Parades vacants i superfície

  • Parada Número 8: 19,68 m²
  • Parada Número 9: 11,89 m²
  • Parada Número 11: 10,10 m²
  • Parada Número 13: 19,06 m²
  • Parada Número 20: 31,90 m²

 

L’horari del Mercat Municipal actualment és de dilluns a dissabte de 8.30 a 14 h i dijous i divendres de 17.30 a 20.30 hores

 

Presentació de Sol·licituds

 

Els candidats hauran de presentar telemàticament la sol·licitud mitjançat instància telemàtica que es troba al portal https://carpeta.sitges.cat/ fins al 14 de gener. 

Entre la documentació que cal presentar hi ha el DNI, el NIF, el projecte empresarial amb el nom dels promotors, el pla econòmic financer, els objectius, estudis de mercat i pla de màrqueting pla de viabilitat de l’empresa, entre d’altres.

Un cop valorades les sol·licituds, els serveis tècnics emetran el seu veredicte a través del portal https://seu.sitges.cat/.

 

Assessorament

Les persones que vulguin assessorament per elaborar el projecte empresarial poden demanar cita prèvia  i contactar amb el Servei d’Iniciatives Econòmiques de Sitges Nivell 10, de l’Ajuntament de Sitges, un departament que ofereix suport a l’emprenedoria.

 

Centre d’Iniciatives Econòmiques de Sitges (CIES) Nivell 10

Adreça: carrer Gabriel Pallarès, 12

Telèfon: 93 894 40 61

Galeria d'Imatges