Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Promoció Econòmica participa en la celebració de la 2a Quinzena d’Economia Social i Solidària Penedès - Garraf

En el marc de la Quinzena d’Economia Social i Solidària Penedès - Garraf, s’organitza a Sitges els dies 14 i 15 de juny una programació amb activitats de sensibilització i formació en cooperativisme com la 5a Taula Territorial sobre l'Economia Social i Solidària (ESS) de l'Alt Penedès i el Garraf, un taller formatiu sobre cooperativisme i com a complement al Mercat del Dissabte es faran activitats lúdiques i punts d'informació de l’ESS. L'objectiu d'aquestes propostes és dinamitzar l'economia social i cooperativa.

Per impulsar i divulgar els valors d'un nou model econòmic alternatiu plural i transformador al servei de la ciutadania, l'Ajuntament de Sitges torna a adherir-se a la Quinzena d'Economia Social i Solidària (ESS), que se celebrarà del 3 al 16 de juny a l'Alt Penedès i el Garraf. Com a municipi cooperatiu, Sitges organitzarà un seguit d'activitats formatives i de sensibilització els dies 14 i 15 de juny amb l’objectiu de compartir coneixement i facilitar la intercooperació.

Divendres, 14 de juny, a les 10 del matí, començarà a l'auditori del Centre Cultural Miramar la 5a Taula Territorial de l’Economia Social i Solidària de l’Alt Penedès i el Garraf, en la qual es preveu que hi participin diversos agents relacionats amb l’ESS com entitats, tècnics de les administracions locals i comarcals, i cooperatives de diferents sectors i àmbits.

En aquest mateix espai a partir de les sis de la tarda s’iniciarà la Sessió Informativa: ‘Cooperativisme, com emprendre un projecte Col•lectiu’ a càrrec de Facto Assessors, una cooperativa de serveis especialitzada a donar assessorament a col•lectius i entitats. Aquesta sessió s’adreça a persones emprenedores interessades a construir models econòmics més participatius i socialment més justos. Per participar en aquesta sessió formativa, caldrà fer inscripció prèvia a la pàgina web www.coopsetania.cat.

Finalment, l’Economia Social i Solidària sortirà al carrer dissabte, 15 de juny, a partir de les 10.30 hores a la Plaça Catalunya, on s’organitzaran activitats lúdiques amb punts d'informació de l’Economia Social i Solidaria en el marc del Mercat del Dissabte per sensibilitzar els més petits i les seves famílies amb dinàmiques de jocs cooperatius i participatius.

L'Ajuntament de Sitges va signar l'any 2018 un acord de col•laboració amb Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu del Penedès Garraf, per difondre l'economia social i cooperativa al municipi. La cultura de l'empresa cooperativa es promou des de l'any 2013, quan l'Ajuntament de Sitges es va adherir al programa Municipi Cooperatiu.

La Quinzena està organitzada per Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu del Penedès Garraf i el departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges -Centre d’Iniciatives Econòmiques de Sitges Nivell 10.

 

Programació de la 2a Quinzena d’Economia Social i Solidària a Sitges

Divendres

• 5a Taula Territorial de l’Economia Social i Solidària de l’Alt Penedès i el Garraf
Divendres, 14 de juny – al matí de 10 a 12 hores
Lloc: Auditori del Centre Cultural Miramar
Organitza: Centre d’Iniciatives Econòmiques de Sitges – Nivell10 – Ajuntament
de Sitges i Coopsetània, Ateneu Cooperatiu Alt Penedès-Garraf

• Sessió informativa: ‘Cooperativisme, com emprendre un projecte Col•lectiu’
Divendres, 14 de juny – a la tarda 18 a 19:30 hores
Lloc: Auditori del Centre Cultural Miramar
A càrrec de: Facto Assessors
Organitza – Centre d’Iniciatives Econòmiques de Sitges – Nivell10 –
Ajuntament Sitges i Coopsetània, Ateneu Cooperatiu Alt Penedès-Garraf

Dissabte

• Economia Social i Solidària al carrer
Activitats lúdiques i punts d’informació de l’Economia Social i Solidària
Dissabte, 15 de juny. De 10 a 13:30
Lloc: Plaça Catalunya
Mercat del dissabte