Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Reobre el Mercat setmanal del dijous amb les màximes mesures de seguretat

El Mercat dels Dijous recupera la seva activitat demà de les 09.00 a les 14.00 hores amb 12 parades que s’instal·laran al Passeig de Vilafranca Can Robert fins a Camí de Capellans, just abans d’arribar a la rotonda amb l’escultura ‘Onades’ de Xavier Corberó.

El Mercat Setmanal no sedentari del Dijous reprendrà demà dijous, 21 de maig, la seva activitat habitual al passeig de Vilafranca amb motiu de l’entrada de Sitges a la Fase 1 i després d’haver quedat aturat arran del decret de l’estat d’alarma. La reobertura, però, serà amb algunes limitacions i restriccions fet que comportarà que el mercat no obri amb el 100 % de les parades. Des de les  09.00 a 14.00 hores el mercat obrirà aquest dijous amb 12 parades i amb totes les mesures de prevenció per garantir la seguretat tant dels clients com dels paradistes.

A partir d’aquest dijous s’instal·laran parades d’alimentació, roba, plantes, bijuteria, fruites, pesca salada, llibres, llenceria, roba de la llar, pa i coques.  

A partir de la setmana vinent s’hi afegiran més parades progressivament fins arribar a les 29 parades que habitualment tenia el Mercat del Dijous. A mesura que es vagin incorporant més parades s’ocuparà més espai  ja que l’estructura del mercat setmanal permet incrementar la superfície habilitada al llarg del passeig de Vilafranca seguint les mesures de distanciament entre les parades per garantir la seguretat. Així, quan es vagin afegint més parades es distribuiran al Passeig Vilafranca des de Can Robert fins a Camí de Capellans, just abans d’arribar a la rotonda amb l’escultura ‘Onades’ de Xavier Corberó (que simbolitzen dues gran sonades i un cor). La distància entre les parades del mercat setmanal no sedentari a la via pública amb els vianants serà de dos metres en tot moment per prevenir contagis.   

Les dues inspectores del mercat setmanal dels dijous vetllaran per garantir que durant tot el matí es respectin les mesures de prevenció i protecció controlant i regulant l’accés per evitar aglomeracions.

 

Mesures d’higiene i seguretat

  • Els usuaris han de fer ús de mascareta
  • Els usuaris no podran tocar els productes de venda, excepte en casos molt específics i en presència del paradista, que prèviament li donarà guants i líquid desinfectant.
  • Els paradistes han d’entregar els productes a través d’un mostrador a una distància de seguretat de 2 metres.
  • Fer el pagament amb targeta sempre que sigui possible
  • Els paradistes hauran de dur mascareta i guants. També hauran de posar a disposició dels clients gel hidroalcohòlic.
  • Ha d’haver-hi una caixa o una paperera amb pedal per tal que els usuaris dipositin els guants i les bosses.