Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

S’amplia el termini fins al 15 d’agost per presentar les inscripcions al programa de mentoria Producers Meet Produers

Fins al 15 d’agost es pot sol·licitar la inscripció a la setena edició d’aquesta iniciativa, que aparella productores júniors i sèniors per crear sinergies i impulsar projectes en el marc del sector audiovisual. La trobada anual del PMP se celebrarà el 13 d’octubre de 2021 en el marc de les activitats de la indústria del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

El termini per inscriure’s a la setena edició del programa de mentoria Producers Meet Producers (PMP) s’ha ampliat fins al 15 d’agost. El període inicial de la convocatòria estava previst que acabés el 30 de juliol però, finalment, s’ha allargat per donar més temps als emprenedors novells per presentar les seves candidatures. El programa PMP es planteja com un punt de trobada ja que s’aparellen productores emergents i sèniors (o consolidades) amb l’objectiu de posar en valor la figura del productor audiovisual, generar indústria i teixir una xarxa amb el talent novell.

Les persones interessades poden realitzar les inscripcions a la pàgina web de la PAC https://pac.cat/producers-meet-producers/#pmp o el formulari directe Formulari Inscripció PMP 2021 (google.com).   

La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges, i l’Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC), en col·laboració amb el Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, impulsen aquest programa de mentoria Producers Meet Producers (PMP) per dinamitzar el sector audiovisual català. A partir d’aquest any es pretén millorar el sistema de seguiment per tenir més informació de tot el procés de mentoria al llarg de l’any, així com de la resta de projectes que han passat pel PMP.

 

PMP: dues modalitats de mentoria i consultoria

Com en cada edició del PMP, les productores novells poden presentar-se a la modalitat de mentoria que permet duu a terme el seguiment i orientació d’un projecte durant un any per tal que els emprenedors d’aquest sector s’iniciïn amb professionals en actiu i productores amb experiència en la creació audiovisual. Aquesta taula de treball en el marc del certamen servirà de punt de partida i espai d’intercanvi de coneixements  i, posteriorment, es realitzaran reunions amb la finalitat de madurar i desenvolupar un projecte.

També per segon any consecutiu els emprenedors novells poden participar en la modalitat de consultoria exprés, més ràpida, de 45 minuts, amb consultes concretes per orientar una producció audiovisual.

Un cop finalitzat el procés d’inscripcions, una comissió triarà entre les productores novelles per fer el millor maridatge amb una productora consolidada d’impulsar la creació, resoldre dubtes i establir sinergies.

La trobada anual del PMP tindrà lloc el proper 13 d’octubre de 2021 en el marc del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. En aquesta jornada de mentoria, les productores seleccionades presentaran el seu projecte a les productores consolidades participants.

 

PMP en xifres:

  • 1 llargmetratge finalitzat
  • 3 curtmetratges realitzats  
  • 69 productores emergents
  • 122 productores fent xarxa
  • 153 inscripcions

 

Potenciació del sector audiovisual des de l’Ajuntament de Sitges

El programa PMP i l’impuls a nous productors que volen realitzar els seu primers treballs audiovisuals forma part de la línia de treball de la regidoria de Promoció Econòmica per potenciar el sector audiovisual i convertir Sitges en un referent del camp de la producció entre les empreses productores i els localitzadors.