Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

S’amplia el termini per participar al concurs ‘Platós al carrer’

Fins al 15 de juny les persones interessades poden participar en aquesta iniciativa per decorar carrers o trams de carrers durant el Festival de Cinema. Els projectes hauran d’estar ambientats en pel·lícules de cinema fantàstic o de terror.

La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges i el Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya amplien fins al 15 de juny el termini per participar al concurs “Platós al carrer”, un projecte nou i singular de dinamització comercial adreçat a entitats, associacions o particulars de Sitges.

Inicialment, el període finalitzava el 12 de maig però s’ha decidit ampliar el termini un mes perquè entitats i associacions han demanat disposar de més temps per presentar els seus projectes de decoració.

A través d’aquesta proposta, el consistori vol implicar el teixit associatiu, cultural i empresarial en la creació d’ambientació durant el certamen cinematogràfic i, alhora, contribuir a posicionar el comerç de Sitges a través d’una experiència de compra original, única, de qualitat i singular.

Les inscripcions es poden realitzar a través del portal municipal omplint el formulari a través de l’enllaç directe següent: https://www.sitges.cat/serveis/promocio-economica/comerc-1/formulari-inscripcio-concurs-platos-al-carrer-2021.

 

Presentació dels projectes

L’Ajuntament de Sitges seleccionarà els vuit projectes més ben valorats d’entre totes les propostes presentades a la convocatòria per tal que decorin 8 carrers o trams de carrer (com a mínim de 50 metres) amb ambientació de pel·lícules de cine fantàstic o de terror durant el Festival de Cinema, durant l’edició d’aquest any del Festival de Cinema, que se celebrarà del 7 al 17 d’octubre. Entre els criteris de valoració es tindrà en compte el contingut artístic i creatiu del projecte, l’adequació al tema triat i l’ús preferent de material reciclat, entre d’altres.

 

 La memòria del projecte cal que inclogui:

  • La localització del carrer o tram de carrer escollit per engalanar,
  • El tema o la pel·lícula escollida
  • La distribució de la decoració
  • La descripció del material que s’utilitzarà
  • El contingut artístic i creatiu
  • La fitxa tècnica de so i il·luminació
  • El suport dels veïns i empreses del carrer triat
  • El pressupost del projecte de decoració

 

Un jurat visitarà el 8 d’octubre els carrers decorats per valorar l’originalitat i creativitat del projecte, l’espectacularitat, la qualitat artística, el disseny i la utilització de materials reciclats, entre d’altres criteris. El 9 d’octubre es donarà a conèixer el veredicte amb el nom dels tres carrers guanyadors a través de la pàgina web de l’Ajuntament i del Festival. El dia 10 d’octubre a les 11 h es farà el lliurament dels premis i també una placa honorífica (en forma de rajola) als carrers guanyadors.

Les bases del concurs també es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Sitges: Platós al carrer 2021 Sitges.