Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

S’extreuen les darreres 465 ampolles de Malvasia de Mar al Port d’Aiguadolç

El Celler de l’Hospital comercialitzarà el vi nou que també serà el protagonista d’una activitat enoturística nova.

Les darreres 465 ampolles de Malvasia de Mar s’han extret aquest dimecres del fons marí del Port d’Aiguadolç, a 3,5 metres de fondària. L’Ajuntament de Sitges, el Celler de l’Hospital i el Port d’Aiguadolç han fet aquesta extracció final de gàbia amb les ampolles, que portava des del 27 de juny de 2022 submergida fins avui dimecres, 26 d’abril.

La Malvasia de Mar és un producte singular perquè és la primera criança submarina que es fa dins d’un port i perquè la proximitat de la vinya d'on surt aquest raïm i el lloc de la immersió és només de 100 metres. La principal característica de la Malvasia de Sitges és el seu potencial aromàtic, la seva persistència i la seva columna vertebral que és l’acidesa que li dona aquest nervi i vida que la fa tant apta per a criances com a Dolça i Seca així com en vi tranquil. En el cas concret de la Malvasia de Mar, l’envelliment submarí  incrementa i potencia la mineralitat del vi, que proporciona el massís del Garraf.

 

Malvasia i Aiguadolç. Visita i tast amb envelliment submarí (activitat enoturística)

Properament el CIM posarà en marxa una activitat enoturística nova, anomenada, “Malvalsia i Aiguadolç. Visita i tast amb envelliment submarí” per divulgar aquesta experiència al voltant d’aquest vi.

La Malvasia de Mar, un producte que per primer cop s’ha elaborat en un àmbit portuari i vincula el vi amb un producte de la terra. La proposta tindrà un cost de 40 euros per persona i inclou l’entrada a l’espai museístic ubicat al Corral de la Vila, edifici històric del segle XVIII, visita guiada pel complex modernista i la vinya urbana, i tast guiat de Malvasies (Malvasia de Mar amb envelliment submarí i Blanc Subur 2022 acompanyat d’un petit mos o refrigeri.

Aquesta proposta es podrà fer en català, castellà i anglès i té una durada de dues hores. Per poder assistir-hi cal fer una reserva prèvia. Es pot consultar a visites.cim@malvasiadesitges.cat o al telèfon 672 682 481. 

 

Galeria d'Imatges