Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

S’inicia el segon cicle Converses amb el món

Unes 80 persones participen en el segon cicle dels grups de conversa d’anglès, francès o català que organitza el CIES Nivell 10.

Les persones que ja coneixen l'anglès, el francès o el català però necessiten practicar a nivell de conversa, ara ho poden fer al Cies Nivell 10 a través de l'activitat Converses amb el món. El cicle ha engegat amb 8 grups d'anglès de diferents nivells, 2 de francès i 2 de català amb un total de 80 persones.

L'activitat, que es desenvoluparà fins a mitjans del mes de juny, està conduïda per 13 voluntaris. Els grups tenen un espai assignat al Nivell 10 en l'horari que proposa el mateix voluntari que condueix cadascun dels grups de converses.

Abans de començar les classes, els participants han hagut de realitzar una prova de nivell de coneixements per poder-los agrupar segons el nivell. Els grups s'han establert amb una mitjana de 6 usuaris, i cada conductor de grup s'encarrega de dinamitzar la conversa, corregir als participants i aportar explicacions de la llengua.

Els conductors són persones voluntàries, la majoria de les quals també participen en activitats del Nivell 10, que dediquen el seu temps i els seus coneixements a ajudar a altres persones a millorar l'expressió verbal de les diferents llengües.

Fruit de l'experiència i de la demanda rebuda, un dels grups d'anglès i un de català seran per a persones amb baix nivell gramatical que els cal una aportació més formativa. Aquests grups treballaran amb suport informàtic i programes d'aprenentatge on-line. En aquest cas les trobades setmanals seran per treballar la comunicació bàsica i l'aprenentatge on-line en grup.

També s'està treballant en fer un grup de llengua russa, atès que hi ha una persona voluntària que podria ajudar a fer aquest curs d'iniciació i ja hi ha diverses persones interessades inscrites.

L'avaluació dels participants del primer quadrimestre (d'octubre de 2012 a gener de 2013) ha estat molt positiva. Converses amb el món és una activitat gratuïta dirigida a les persones que formen part de la borsa de treball del Nivell 10 i als usuaris del servei d'emprenedoria i empresa.