Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Sitges acull la cloenda del 5è Simposi Garraf

Les jornades d'economia i estratègia comarcals tindran lloc, des d’avui i fins al 17 de març, a Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú, amb la finalitat d’impulsar la planificació estratègica de la comarca, a partir de la visió dels diferents municipis.

Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú acullen, des d’avui i fins al 17 de març, el 5è Simposi Garraf. L’esdeveniment tancarà a Sitges amb la darrera de les jornades, al Saló d’Or del Palau Maricel.

El Simposi es presenta amb el títol ‘Estratègies de creixement i projecció de futur al Garraf’. Prop de setanta ponents aportaran, durant tres dies, criteris per analitzar i debatre la planificació estratègica per revitalitzar l’economia del conjunt de la comarca. Al llarg del Simposi es tractaran diferents temes com la indústria de serveis, els comerços, els habitatges, el turisme, l’economia sènior o l’economia taronja, entre d’altres.

Sobre la jornada a Sitges, l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, juntament amb la consellera d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Mas, i la presidenta de l'Agència NODE Garraf, Rosa Huguet obriran la sessió de cloenda d’aquest divendres a Sitges. El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Sitges, Guillem Escolà, i el periodista Jordi Lleó presentaran una de les sessions de la jornada, en la qual es debatrà també sobre els principals actius de la destinació turística, en una taula rodona.

El Simposi a Sitges, inclou també una ponència sobre el nou model industrial de la comarca, Garraf Vital, i tractarà sobre l’Economia taronja (les indústries culturals). La proposta, ‘Del coneixement i el patrimoni’, estarà presentada pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, Xavier Salmerón, i comptarà amb la participació del mateix Guillem Escolà, de la directora del Campus de la UPC al Garraf, Marisa Zaragozá; del president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat; i del regidor de Projecció de Ciutat, Patrimoni Cultural i Participació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Jordi Medina.

La taula d’alcaldies clourà el 5è Simposi Garraf amb un plantejament sobre els escenaris de futur del Garraf, protagonitzat per les alcaldesses dels sis municipis de la comarca: alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo; alcaldessa de Canyelles, Rosa Fonoll; alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau.

L’Agència NODE Garraf coordina el Simposi, amb la col·laboració dels ajuntaments de Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú, i amb les aportacions del campus de la UPC i el Consell Comarcal del Garraf, i el suport de la Diputació de Barcelona.

El programa de les jornades es pot consultar mitjançant aquest enllaç. Per assistir a les sessions cal fer una inscripció a l'adreça agencia@nodegarraf.cat.

 

 

5è SIMPOSI Garraf

 

  • 15 de març · Auditori de Neàpolis | Vilanova i la Geltrú, de les 9 a les 13.30 hores

  • 16 de març · Sala J. Ll. Palacios · Casa de la Vila | St. Pere de Ribes, de les 9 a les 13.30 hores

 

  • 17 de març Saló d’Or · Palau Maricel | Sitges, de les 9 a les 13.30 hores

Galeria d'Imatges