Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Sitges capta l’activitat de congressos als mercats internacionals

Els mercats francès, britànic i el de proximitat de la província de Barcelona són l’objectiu del Sitges Convention Bureau, el programa de Congressos i reunions de l’Agència de Promoció Turisme de Sitges.

El Sitges Convention Bureau (Sitges CB), el programa de l'Agència de Promoció Turisme de Sitges dedicat al turisme de negocis, ha presentat el balanç de les iniciatives dutes a terme durant l'octubre per promoure Sitges en els mercats internacionals. Després de participar en diverses accions per captar clients dels sectors de congressos i convencions, incentius i altres tipus de reunions a París i Lió, el Sitges CB també ha estat present en workshops celebrats a Londres, Barcelona i al Congrés Associatiu Estatal a El Escorial.

L'objectiu de la visita del Sitges CB a França ha estat atraure clients del mercat francès, generador d'un 18% de les trobades internacionals celebrades a Sitges el 2011, per darrera del Regne Unit amb un 20% i per davant d'Alemanya amb un 12%.

Precisament, i donat el fort reclam que Sitges és per al Regne Unit, el Sitges Convention Bureau ha estat a Londres, de la mà del Catalunya Convention Bureau, on ha participat en un workshop que presentava Catalunya com a destí de turisme de reunions. El perfil del comprador britànic és principalment empreses corporatives i agències especialitzades en l'organització de reunions a nivell internacional tant de la capital britànica com de les rodalies. Durant el workshop es van realitzar 15 entrevistes amb organitzadors de reunions que ja coneixien Sitges, però no tota l'oferta del municipi per al turisme de reunions. El resultat de la presència de Sitges a Londres s'ha saldat, entre d'altres, amb peticions directes per a reunions el 2013, amb 300 assistents al juny i 80 a l'octubre.

Barcelona i Sitges són les destinacions catalanes on es realitzen més reunions internacionals. Al municipi el 20,66% de les reunions celebrades al 2011 han estat de caràcter internacional. En aquest sentit, el Sitges CB també participarà divendres en el workshop de promoció de la província de Barcelona, que tindrà lloc a la Casa de la Convalescència de l'Hospital de Sant Pau, a la mateixa ciutat comtal. Organitzat pel Barcelona Province CB, el Sitges CB assisteix com a membre del Barcelona Province CB en representació de tots els seus associats i de Sitges com a destinació per turisme de reunions. Tot i que Sitges és una destinació molt coneguda per a les empreses de la província de Barcelona, el workshop servirà per ampliar informació, aportar novetats i idees, per la tendència de les empreses per a la realització de reunions en destinacions de proximitat. 

Entre el 28 i el 30 d'octubre, el Sitges CB assistirà al V Congrés Korazza de Mercat Associatiu Mirant al futur, la resposta està en les associacions i els seus executius, a El Escorial (Madrid). Directius d'associacions empresarials i professionals, i directius d'alt nivell defineixen el perfil de comprador del Congrés. Un segment que durant el 2011 ha generat a Sitges el 15,70% de les reunions, entre les que destaquen els sectors econòmic – comercial amb un 39%, el mèdic – sanitari amb un 20% i el tecnològic – industrial amb un 18%. El Korazza Club d'Executius organitza el Congrés en el que el Sitges CB participa sota el paraigua del Catalunya CB i conjuntament amb el Barcelona Province CB, el Tarragona – Costa Daurada CB, el Girona CB, el Lloret CB i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

Un altre dels sectors on opera el Sitges CB és donar suport a les iniciatives del sector privat, col·laborant en la coordinació de viatges de familiarització d'aquest mercat en els que es dóna a conèixer l'àmplia oferta per a turisme de reunions en relació a espais singulars, restauració i oferta complementària. En aquest sentit, del 19 al 21 d'octubre, set representants d'agències organitzadores, associacions i empreses de Munich han visitat el municipi, convidats per l'hotel Dolce Sitges. Algunes d'aquestes empreses tenen grups confirmats a Sitges i altres han mostrat el seu interès.