Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Sitges celebra ‘Endimaris Script Lab’, la primera jornada dedicada als guionistes

La directora Judith Colell, el cineasta Alberto Evangelio i el productor David Matamoros comparteixen les seves experiències i coneixements en el marc de la jornada Script Lab que se celebra avui dins els actes de la 2a Mostra de Cinema LGTBIQ+ Endimaris Sitges.

Sitges celebra aquest dimarts la primera edició de l’Endimaris Script Lab, una jornada que vol reivindicar el paper dels guionistes i fomentar la creativitat i el talent a l’hora d’escriure un guió per a llargmetratges o sèries de ficció televisiva. La iniciativa està organitzada per la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges en el marc de la 2a Mostra de Cinema LGTBIQ+ Endimaris Sitges.

El Saló d’Or del Palau Maricel acull aquesta jornada de treball que ha començat al matí amb la benvinguda de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; el director de la Mostra, Owen John Holden, i el productor David Matamoros.

Aurora Carbonell ha destacat que “Sitges és una destinació turística referent però en paral·lel treballem per a la captació de nous sectors econòmics que complementin aquesta activitat i, en aquest sentit, la indústria cultural és molt important per a nosaltres”. L’alcalessa ha apuntat que “el món de l’audiovisual és un gran potencial que Sitges té i que estem incentivant des de fa molt de temps. Volem que Sitges sigui el referent del sud d’Europa en l’àmbit audiovisual, partint de la base que tenim un Festival de Cinema Fantàstic referent internacionalment i un Festival Next, el festival d’innovació en comunicació i publicitat molt important”. Aurora Carbonell ha afegit que “la formació és molt necessària per crear indústria i, per això, hem organitzat la jornada Script Lab per a guionistes”.  

La jornada de treball ha començat el matí amb el vesant més teòric com la xerrada de Judith Colell, directora i presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català, que ha explicat com és l'aproximació al guió, la interpretació del text, la seva estructura i el tractament dels personatges entre d'altres temes. També ha anunciat que l'Acadèmia de Cinema Català tindrà residències de guionistes a partir de la tardor gràcies als fons Next Generation.

Prèviament, el director i guionista amb una llarga trajectòria en el món del cinema, videoclips i la publicitat, Alberto Evangelio, ha impartit una masterclass, en la qual ha parlat sobre el procés de creació d'un guió i per il·lustrar-ho també ha mostrat guions tècnics i guions literaris de les seves produccions audiovisuals. En la mateixa sessió ha projectat el curt ‘La Cruz’, i fragments del seu llargmetratge ‘El Visitante‘ juntament amb diversos videoclips per exposa el que té en comú la creativitat per ficció (llargmetratge, curt o sèrie de televisió), per videoclip i per publicitat.

La programació de la jornada continuarà a la tarda amb el director i productor David Matamoros, productor del film 'El Hoyo', guanyadora del festival de Sitges 2019, que se centrarà sobre com escriure històries que es recordin i sobre com elaborar una sinopsi pensant en la indústria audiovisual. Durant aquesta sessió pràctica s’escolliran entre 7 i 10 projectes per a la redacció d’un guió per poder presentar-los davant la indústria.

Aquesta jornada dedicada als guionistes forma part de la programació de la 2a Mostra de Cinema LGTBIQ+ Endimaris Sitges.

Galeria d'Imatges