Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Sitges celebra el Dia Mundial del Consumidor amb activitats per conscienciar sobre el consum responsable

L’Ajuntament s’adhereix a la campanya de la Diputació de Barcelona que sota el lema “El consum responsable és a prop teu”, reivindica el consum local i de proximitat com un consum responsable, conscient i sostenible. Divendres a partir de les 10 hores, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) instal·larà una parada informativa al Cap de la Vila amb la finalitat d’explicar què és un consum responsable i recordar el servei de mediació de consum que ofereix l’Ajuntament de Sitges.

L’Organització de les Nacions Unides, al 1983, va declarar el 15 de març com el Dia Mundial dels Drets del Consumidor, que promou la difusió dels drets fonamentals que assisteixen als consumidors de tot el món. Per commemorar aquesta data, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de l’Ajuntament de Sitges se suma a la campanya impulsada per la Diputació de Barcelona que sota el lema “El consum responsable és a prop teu”, reivindica el consum local i de proximitat.

L’OMIC instal·larà una taula informativa al Cap de la Vila el mateix dia 15, de 10 a 13 hores, per explicar el servei que ofereix Mediació quan hi ha incidències en les relacions de consum. També es distribuiran díptics amb consells per fer un consum responsable i aprendre a estalviar en serveis bàsics com l’aigua, el gas o l’electricitat. A més, es resoldran els dubtes sobre consum de les persones que s’apropin a la taula informativa.

L’OMIC defensa que el consum responsable ha de ser racional, solidari, sostenible i proper. Racional per controlar la despesa, solidari per contribuir al desenvolupament de les economies més desfavorides, sostenible per evitar residus d’envasos innecessaris i proper per fomentar l’adquisició de productes fets a prop de casa, reduint els costos energètics i afavorint el medi ambient. També ha de ser un consum compromès amb l’equitat de gènere, que permeti a la persona consumidora tenir la llibertat de decidir comprar o no arrel d’una publicitat sexista o poc respectuosa.

En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, David Martínez, ha manifestat la importància de fer aquest tipus de campanyes i de potenciar el consum responsable i de proximitat. “L’objectiu  és que les persones consumidores adquireixin aquells béns o contractin aquells serveis que realment necessiten de manera racional i  responsable  i que ho facin als nostres comerços, que ofereixen una singularitat i una atenció personalitzada que segur és del tot especial i que no trobaran en altres llocs”, ha declarat. David Martínez ha volgut aprofitar l’ocasió per destacar “la feina que fan els comerços de la vila, i agrair la tasca de promoció de l'Associació de Sitges Comerç i la dels Comerciants del Poble Sec”.

La campanya la duu a terme l’OMIC conjuntament amb Agbar, que també instal·larà al Cap de la Vila un punt d’informació i assessorament sobre el consum responsable d’aigua. Ajudaran els consumidors a entendre les factures relacionades amb aquest subministrament bàsic i escàs i repartiran difusors per regular la pressió de l’aigua a les llars i així contribuir a reduir-ne el consum.  

El regidor ha manifestat que “a causa de la crisi que estem patint de sequera, aquesta jornada ens ha de permetre prendre consciència del consum d’aquest recurs preuat, l’ús del qual ha de fer-se de manera conscient i  responsable”.

L’OMIC de Sitges impulsa activitats, tallers i xerrades sobre consum al llarg de tot l’any, adreçades a la ciutadania i al teixit comercial.

 

Serveis de l’OMIC

A banda d’assessorar els consumidors i tramitar consultes i queixes, l’OMIC informa de les recomanacions que fa l’Agència Catalana del Consum, alhora que trasllada a aquest organisme les denúncies de les persones consumidores quan els fets que l’originen puguin ser susceptibles d’infracció.

Una altra de les seves tasques és oferir assessorament a empresaris autònoms i microempreses en conflictes de consum relacionats amb la contractació de serveis bàsics. També informa de la normativa de dret de consum que és d’aplicació en la seva activitat comercial i que incideix en les seves relacions amb els consumidors.

La ciutadania es pot adreçar a l’OMIC si té alguna consulta, queixa o reclamació en matèria de consum en els següents àmbits:

  • Subministraments bàsics: aigua, electricitat, gas, telefonia i internet.
  • Transport i mobilitat: aparcament, avió, tren, vaixell, vehicles.
  • Turisme, restauració i oci: allotjaments turístics, bars i restaurants, compra d’entrades per a espectacles, contractació de viatges.
  • Productes financers: assegurances, clàusules abusives, serveis financers.
  • Compres: canvis i devolucions, compres a distància, etiquetatge d’aliments i productes industrials, garantia de productes, mitjans de pagament, preus, protecció de dades, rebaixes, vendes a domicili.
  • Serveis de reparació: reparació d’electrodomèstics, reparació de productes i serveis a domicili.
  • Habitatge: compra, lloguer o reformes d’habitatge.

 

Cita prèvia obligatòria

Per accedir als serveis que ofereix l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, és imprescindible demanar cita prèvia. Es pot sol·licitar a través de les següents vies:

Web: www.sitges.cat/citaprevia

Telèfon: 93 894 40 61 / 93 811 48 04

Correu electrònic: omic@sitges.cat

 

Horaris d'atenció de l’OMIC:

L’OMIC està ubicada a les oficines de l’OAC (Carrer Nou, 12).

Horari:

Dimecres de 9 a 13:30 hores.

Dijous de 16 a 18 hores (cada 15 dies)

Divendres de 9 a 13:30 hores (cada 15 dies)