Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Sitges ofereix cursos de formació per a joves de la comarca per definir el seu futur professional

Els cursos que s’imparteixen en el marc del nou programa Garraf Singulars són el de manteniment d’embarcacions, nàutica bàsica i pesca artesanal; d’horta i vinya sostenible i, ajudant de cuina i obrador. El programa ofereix als joves orientació per definir el seu futur professional per tal que es puguin incorporar al mercat laboral o recuperar la vida acadèmica, i alhora també reben suport per buscar feina.

Després del procés de selecció dut a terme al Centre d’Iniciatives Econòmiques Nivell 10 de l’Ajuntament de Sitges, un total de trenta joves començaran els cursos professionalitzadors aquest mes de desembre en el marc del programa comarcal Garraf Singular 2020.

Deu alumnes començaran el 9 de desembre el curs de manteniment d’embarcacions i nàutica bàsica al Port Ginesta. A partir del 14 de desembre 10 alumnes més iniciaran el curs d’horta i vinya sostenible que permet fer un recorregut d’iniciació al món agrícola de proximitat i a les produccions vitivinícoles i que es farà al CIM (Centre interpretació de la Malvasia de Sitges- El Corral de la Vila. L’estrena d’aquest curs coincidirà també el 14 de desembre amb l’inici de la formació de 10 alumnes més que faran el curs d’ajudant de cuina i obrador. El curs de manteniment de vaixells també es complementarà amb una formació sobre pesca artesanal a partir del març del 2021 al Port d’Aiguadolç.

Els cursos finalitzaran al juliol del 2021 i comptaran amb totes les mesures de prevenció anti-covid. La formació especialitzada en oficis s’adreça a joves, entre 16 i 29 anys, en situació d’atur i inclou tant classes teòriques com pràctiques en empreses del sector i també orientació i suport a la inserció laboral. Així, a través d’aquesta iniciativa els joves participants reben orientació per definir el seu futur professional per tal que es puguin incorporar al mercat laboral o reincorporar a la vida acadèmica i també rebran suport per buscar feina. Aquesta iniciativa alhora contribueix a cobrir la demanda laboral de la comarca en aquests sectors professionals.

L’oferta formativa s’emmarca en el projecte comarcal Garraf Singular 2020, promoguda per l’Ajuntament de Sitges, l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, l’Ajuntament de Sitges, l’Associació Entrem-hi, ISEI (Pro-Activa Serveis Aquàtics, SL), i Jalluca, SL (ROCROI), amb el suport del Consell Comarcal del Garraf, en representació dels ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella. El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i per fonts de la Conferencia Sectorial de Empleo y Asuntos Laborales.

 

Atur juvenil a Sitges

El número de persones aturades a Sitges ha estat de 1.478 al tancar el mes de novembre d’aquest 2020, 37 més respecte el mes anterior i 401 respecte al novembre de l’any passat, segons dades de l’Observatori del Treball i model Productiu de la Generalitat de Catalunya.

L’atur juvenil entre els 16 i 35 anys a la vila representa el 21,72% del total de l’atur de Sitges del mes d’octubre. La desocupació juvenil és un problema greu que afecta al conjunt de Catalunya i que s’ha vist agreujat en plena pandèmia de la Covid-19. Davant d’aquesta realitat la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges promou formacions i cursos professionalitzadors adaptats a les necessitats reals del mercat. L’objectiu és que els joves es formin per tenir un futur professional i trobin una sortida laboral en l’àmbit de la formació realitzada.