Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Sitges potencia els guionistes, creadors i escriptors a la primera jornada Endimaris Script Lab

En el marc del Festival de Cinema Endimaris, la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges amb la seva Sitges Film Office organitza el 24 de maig la primera jornada de guionistes Endimaris Script Lab que comptarà amb la participació de la directora Judith Colell, el cineasta Alberto Evangelio i el productor David Matamoros. Durant la sessió pràctica s’escolliran entre 7 i 10 projectes per a la redacció d’un guió per poder presentar-los davant la indústria.

La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges organitza la primera edició de l’Endimaris Script Lab, una jornada en el marc del Festival de cinema Endimaris per fomentar el talent i la creativitat a l’hora d’escriure un guió de llargmetratge o de sèrie de ficció televisiva. La jornada –impulsada per Sitges Film Office- tindrà lloc el dimarts, 24 de maig, al Saló d'Or del Palau Maricel.

Una de les línies de treball de la regidoria de Promoció Econòmica i el programa Sitges Film Office és situar Sitges com a referent de la indústria de la producció audiovisual des de diferents àmbits. És en aquest sentit que s’organitza la primera jornada sobre l’ofici de guionista per promoure l’elaboració de guions de qualitat tant per a llargmetratges com a per a sèries de televisió. Des de l’Ajuntament de Sitges també es promou el sector de la indústria de producció audiovisual tant amb el Festival de Cinema com amb el programa Producers Meet Producers (PMP) que promou la mentoria que posa en contacte productors sèniors que transmeten els seus coneixements als productors novells.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escola, remarca que “des de l’Ajuntament volem impulsar Sitges com a referent del sector audiovisual amb localitzadors, festivals, amb marca, amb produccions i amb la preparació de professionals (tant productors com guionistes). El nostre objectiu és que Sitges sigui el referent del sud d’Europa en l’àmbit audiovisual i, per aquest motiu, volem  potenciar el festival Endimaris vincular-lo als professionals del sector, on hi ha necessitat de trobar i tenir bons guions”.

Les sessions aniran a càrrec de Judith Colell, presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català, directora i guionista; Alberto Evangelio, director i guionista amb una llarga trajectòria en el món del cinema, videoclips i la publicitat; i David Matamoros, productor del film 'El Hoyo', guanyadora del festival de Sitges 2019.

La jornada de treball començarà al matí amb classes més teòriques, en les quals la directora i guionista catalana Judith Colell explicarà com és l'aproximació al guió, la interpretació del text, la seva estructura i el tractament dels personatges entre d'altres temes. El realitzador i guionista del film 'Visitante', Alberto Evangelio, a més de parlar sobre el procés de creació d'un guió també exposarà el que té en comú la creativitat per ficció (llargmetratge, curt o sèrie de televisió), per videoclip i per publicitat.

A la tarda, el director i productor David Matamoros se centrarà sobre com escriure històries que es recordin i sobre com elaborar una sinopsi pensant en la indústria audiovisual. Durant aquesta sessió s'escolliran entre 7 i 10 projectes per treballar la seva escriptura i posada en escena de cara a presentar-se a la indústria.

Aquesta jornada dedicada als guionistes forma part de la programació de la 2a Mostra de Cinema LGTBIQ+ Endimaris Sitges per donar un impuls a les persones creatives posant de relleu els elements necessaris per arribar a un públic ampli i sense complexes. I en aquesta línia planteja una jornada professional, en la qual el sector s’apropi als creadors i tinguin un intercanvi d’experiències i coneixements que obrin portes a noves incorporacions al mercat laboral, a noves històries i a la creació d’una indústria creativa.

L’audiovisual català es troba en un moment molt interessant amb apostes fermes per les històries pròpies, en versió original catalana, arriben a tots els racons del món a través de la mostra de realitats i imaginaris col·lectius, desconeguts fins ara per al gran públic. I en aquest marc, la iniciativa se centra en el procés d’escriptura d’una obra audiovisual, el guió, fent especial èmfasi en històries locals amb potencial d’internacionalització, que deslocalitzin la ficció de la capital i busqui l’autenticitat dels relats. Com és el cas d’‘Alcarràs’ dirigida per Carla Simón que ho exemplifica. La pel·lícula catalana guanyadora de l’Ós d’Or de la Berlinale 2022 és una història autèntica, rodada a Lleida, sobre el dia a dia de tres generacions d’una família agricultora. També es poden trobar altres exemples amb cintes com ‘Estiu 1993’ també de la mateixa Carla Simón, un altre retrat intimista rodat a Sant Feliu de Pallerols i que ha rellançat l’ecoturisme en aquesta zona, ‘Libertad’, rodat a la Costa Brava i que va arribar a Cannes, o ‘Isaac’, rodat a Sant Pere de Ribes, que s’ha estrenat a Estats Units i al Regne Unit. Aquests títols són una petita mostra del potencial creatiu, d’històries genuïnes, rodades i escrites majoritàriament per dones, tractant temes del col·lectiu LGTBIQ+ d’una manera natural i madura que arriben al gran públic.

 

 

JORNADA DE TREBALL ENDIMARIS SCRIPT LAB

Matí

09.30h Benvinguda i presentacions

09:45h Sitges i Mostra Endimaris

10.00h Master-class amb Alberto Evangelio  director i guionista de “Visitante” nominada als Premis Gaudí.

11:30h Coffee Break

12.00h Master-class amb Judith Colell, Presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, directora i guionista.

Tarda

 

Taller pràctic amb David Matamoros (productor 'El Hoyo')

15.30h El cervell del cocodril: com escriure històries que es recordin

16.30h Sinopsi: com escriure una sinopsi pensant en la indústria

S’escolliran entre 7 i 10 projectes d’escriptores per treballar la seva escriptura i posada en escena de cara a presentar-se a la indústria.

18.00h Conclusions i cloenda

 

Inscripcions gratuïtes

Les inscripcions a la Jornada Endimaris Script Lab són gratuïtes i es poden realitzar a través de la pàgina web: https://mostraendimarissitges.com/endimaris-script-lab/.

 

 

Endimaris Sitges 2022

La 2a Mostra de Cinema LGTBIQ+ Endimaris Sitges se celebra del 20 al 28 de maig per oferir una selecció de les millors produccions cinematogràfiques del moment amb temàtica LGTBIQ+.

Alguns dels títols que es projectaran en aquesta segona edició seran: 'Tu me Manques', 'Swan Song', Finlandia', 'Leading Ladies' o el film clàssic ‘The Rocky Horror Picture Show' (1975).

Endimaris Sitges 2022 està organitzat pel Cineclub Sitges, Colors Sitges Link i l'Ajuntament de Sitges, i compta amb el suport de Sitges Anytime, Sitges Film Office i el Casino Prado Suburense.