Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Sitges programa per aquest estiu mig centenar de propostes culturals

L’objectiu és aglutinar tota l’oferta cultural dels propers mesos en una agenda única per tal de facilitar la informació als usuaris i promoure els esdeveniments conjuntament.

Sitges serà aquest estiu l'escenari de més de 50 propostes culturals de diferents disciplines. La música, la dansa, el teatre i l'art atapeeixen els mesos de juliol, agost i setembre, per oferir una variada programació lúdica i cultural per a tots els gustos i per a totes les edats.

Enguany, totes aquestes propostes s'han agrupat en una agenda única amb diferents objectius. D'una banda, facilitar la cerca d'informació als usuaris i, de l'altra, tenir una eina més potent de promoció d'aquests esdeveniments. Amb aquest objectiu, al web www.sitges.cat s'ha creat un apartat exclusiu sota el lema “Aquest estiu banya't de cultura” per donar tota la informació d'aquesta oferta, on els usuaris podran accedir a la informació actualitzada d'espais, horaris i preus.

Amb aquestes propostes Sitges promou la cultura en tots els seus àmbits. Una àmplia oferta que inclou activitats de pagament però també moltes altres d'entrada lliure per apropar les diferents disciplines artístiques al gran públic i al turisme cultural.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Sitges, Mireia Rossell, es mostra molt satisfeta amb tota aquesta agenda cultural ja que “hem aconseguit aglutinar les diferents propostes culturals de diverses disciplines, vinguin de l'àmbit públic o privat, i treballar conjuntament en benefici de l'oci i la cultura tant dels sitgetans, com dels turistes i visitants”.

Programació

La música és la protagonista indubtable en cicles com el Festival de Música de Sitges. 36è Cicle de concerts d'estiu, que organitza Joventuts Musicals de Sitges. Entre el 2 i el 29 de juliol, el Cicle de Concerts d'Estiu ocuparà els escenaris del Casino Prado Suburense i l'Edifici Miramar per presentar a la vila l'encant de la música clàssica, a partir de duets, quartets i de la marató musical en homenatge a Xavier Montsalvatge.

Una altra de les cites tradicionals durant l'estiu són els Concerts de Mitjanit, que de la mà de la Fundació Cultural Port de Sitges, conviden a gaudir de concerts de música clàssica en un espai privilegiat com el Saló d'Or del Palau Maricel. Aquesta vegada, l'esdeveniment amplia el nombre de concerts amb els OFF Concerts de Mitjanit, una proposta gratuïta que pretén treure la música clàssica dels auditoris o sales convencionals per promoure artistes emergents de qualitat que encara no es troben en els circuïts professionals. Vuit formacions tocaran, entre el 20 de juliol i el 3 d'agost, en espais com el Palau Maricel i el Port d'Aiguadolç.

Amb la mateixa intenció, el Sitges Green Sound ofereix, tots els dissabtes des del passat mes de maig i fins el 21 de juliol, una àmplia varietat de concerts gratuïts. Tres mesos replets de música a prop del mar, on el reagge, pop, country, blues, bossanova, dixie, folk, jazz, soul i swing són alguns dels estils que captiven el públic setmana rere setmana al Port d'Aiguadolç.

Entre el dijous 19 i el diumenge 22, Sitges acull el XIX Festival Internacional de Tango que arriba carregat de novetats. La principal, i més destacada, és el canvi d'emplaçament. Aquest any, i després d'un acord amb l'Ajuntament de Sitges, el Festival Internacional de Tango ocuparà als Jardins de Terramar, on s'instal·larà una pista de parquet de 350 metres quadrats. La nova ubicació ha permès a l'organització recuperar l'espectacle central del Festival, Tango amb les Estrelles, que tindrà lloc el dissabte 21.

Més enllà de les activitats habituals, enguany els participants podran gaudir del Dia extra After-Festival, que consisteix en una excursió per les vinyes de l'Alt Penedès i d'altres propostes com els Balls de Matinada, una exposició fotogràfica sobre Argentina al Palau Maricel o el sorteig d'un viatge a Buenos Aires per a dues persones. El Festival de Tango aposta per la qualitat i així ho demostra el nivell dels artistes convidats amb figures de primer nivell, com Miguel Ángel Zotto, una de les icones del tango de les darreres dècades, o els Campions del Món 2010, Sebastián Jiménez i Maria Inés Bogado.

La música també pren protagonisme aquest agost  en la programació del Refresc de Teatre que, aquest any, es reparteix entre l'Auditori Melià Sitges i els Jardins de la Societat Recreativa El Retiro. Antònia Font, Sílvia Pérez Cruz, Santi Carulla i el Hombre Trankilo són algunes de les propostes que inclou el cartell del cicle escènic, que també portarà l'obra de teatre Forever Young, produïda per El Tricicle.

El Ballet de Moscou tornarà a Sitges, a l'auditori Melià aquest estiu amb La bella dorment, després de visitar la vila a l'hivern amb el llac dels cignes. Les entrades es poden comprar a l'Oficina d'Informació Turística, situada a la plaça de l'estació.

En un altre àmbit i per primera vegada, arriba a Sitges el Posidònia Festival, un esdeveniment dedicat a l'art i la natura que pren el seu nom de la Posidònia oceànica, una planta marina que és element essencial per protegir la vida dels ecosistemes del Mediterrani i les costes de l'erosió. El festival, que celebra la cinquena edició organitzat per l'Associació sense ànim de lucre Posidònia MED, tindrà lloc a Sitges entre el 31 d'agost i el 2 de setembre, després de l'edició a Carloforte (Sardenya, Itàlia), que serà del 20 al 22 de juliol.

Realitzat en col·laboració amb el Centre d'Estudis del Mar i l'Ajuntament, la Diputació de Barcelona, el Consorci dels Colls i Miralpeix, Drap Art i OCEAN2012, l'esdeveniment inclou múltiples activitats gratuïtes com concerts, projeccions de documentals de temàtica mediambiental, instal·lacions artístiques, tallers per a nens i adults, conferències, taules rodones i una EcoFeria.

L'Ajuntament de Sitges, part activa en la coorganització de gairebé tots els esdeveniments que se celebren a la vila durant aquest estiu, també proposa activitats pròpies com les exposicions que mostraran el treball d'artistes com Andrés Landin o Artur Duch i les fotografies de Joan Iriarte.

Finalment, una de les propostes estiuenques és la projecció de diversos curtmetratges a la platja, iniciativa del Festival Internacional de Cinema de Catalunya. Sitges 2012. La primera de les projeccions tindrà lloc el 3 d'agost a les 22.00 hores a la Platja de Terramar. La segona serà al Port d'Aiguadolç el 17 d'agost.