Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Sitges rep a l’EIBTM diferents propostes de congressos per als propers anys

Sitges participa a la fira de negocis amb un mostrador propi dins l’estand del Catalunya Convention Bureau, un programa de l’Agència Catalana de Turisme.

El Sitges CB (Sitges Convention Bureau) ha presentat a la Fira EIBTM, la trobada més important a nivell internacional destinada a organitzadors de Turisme de Congressos, la seva oferta amb mostrador propi per tenir més visibilitat. En el decurs dels 3 dies de fira, Sitges va mantenir 75 reunions amb professionals del sector, entre els quals hi havien compradors internacionals, organitzadors de reunions i proveïdors. A l'estand, també es van realitzar 10 presentacions de destinació per a més de 100 compradors convidats d'arreu del món.

Com a resultat, un important laboratori farmacèutic britànic ha anunciat que el 2013 celebrarà per segon any consecutiu la seva trobada anual a Sitges, després de valorar amb la puntuació més alta el municipi d'entre totes les reunions realitzades en els darrers anys.

Sitges també ha estat preseleccionada per ser la seu del Congrés d'Editors i Traductors per al 2013 que preveu acollir 180 persones; i per al congrés de la Societat Mèdica previst per al 2014 amb l'assistència 500 participants. També ha sol·licitat una proposta una companyia aèria francesa.

Una altra acció que s'ha dut a terme en el marc de la Fira EIBTM és una trobada, a través del programa Catalunya Convention Bureau, amb representants del mercat escandinau, rus i altres ex-repúbliques soviètiques de gran interès per Sitges, ja que el mercat internacional ha representat el 2011 el 40'66% de les reunions celebrades al municipi.

En el decurs de l'EIBTM es va establir un preacord amb la companyia aèria Vueling  per realitzar a Sitges un viatge amb Tour Operadors vacacionals i agències de viatges de turisme de reunions per promocionar les 26 noves línees que la companyia aèria obrirà  en breu al mercat internacional.

Segons explica el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Sitges, Ferran Llombart, la presència del Sitges Convention Bureau a l'EIBTM “és important pel donar visibilitat a Sitges, ja que és la segona ciutat de Catalunya en el rànquing de turisme de negocis, després de Barcelona. Anar sota el paraigua de l'Agència Catalana de Turisme ens dóna l'oportunitat de comptar amb la col·laboració i impuls d'aquest organisme.”

La Fira EIBTM va comptar amb la presència d'altres empreses associades al Sitges CB com Meliá Sitges i Dolce Sitges amb estands propis de les seves cadenes. Bodegues Torres i Dolce Sitges van realitzar activitats especials com un esmorzar a l'estand del Barcelona Province CB i tasts i maridatges per propiciar trobades amb organitzadors.

Altres membres que van estar presents a la fira van ser Grup Limousines i Blai Limousines, que han fet un gran esforç comercial per promocionar Sitges en fires i esdeveniments professionals.

Entre les personalitats que van passar durant aquests dies l'EIBTM destaca l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el Director Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa;  el Sotsdirector de l'Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent; el Director general de Turisme de Barcelona, Pere Duran;  el President Comitè Executiu de Turisme de Barcelona, Joan Gaspar; el Diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Ramon Riera; el Comissionat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Francesc Vila; la Directora de l'oficina de Promoció Turística de la Diputació de Barcelona, Anna Sánchez, i el Regidor de Turisme de l'Ajuntament de Sitges, Ferran Llombart.