Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Sitges reunirà professionals del sector audiovisual al nou certamen ‘Sitges Film Land’

Professionals de la producció cinematogràfica juntament amb empreses audiovisuals i organismes oficials de la indústria audiovisual, entre d’altres, es trobaran a Sitges els dies 1 i 2 de desembre en una trobada que neix amb l’objectiu de fomentar aquest segment professional.

Sitges estrenarà l’1 i 2 de desembre un nou certamen al voltant de la producció audiovisual. Sota el nom de Sitges Film Land i durant dues jornades, s’aplegaran professionals de les Films Offices i Films Commissions especialitzats en la localització cinematogràfica i la producció de dins i fora de Catalunya.

En la primera edició del Sitges Film Land - New Visions on production and location convergiran 3 vectors: producció, localització i ofici. A través d’aquest projecte es vol disseccionar el sector de la producció audiovisual amb diferents objectius: debatre les transformacions que està experimentant la indústria de la producció i, especialment, la localització d’escenaris; reconèixer els millors vídeos i campanyes de promoció d’empreses i professionals que treballen en la cadena de valor de la localització de rodatges; atreure l’atenció de professionals perquè puguin desenvolupar els seus projectes a Sitges i a la resta de la comarca del Garraf i programar estudis de cas i xerrades al voltant del turisme cinematogràfic, organitzades pel CETT-UB.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, destaca que “aquest nou Festival, dedicat als professionals de la indústria de la producció audiovisual vol situar Sitges com un dels centres de la indústria. Seguim fent passes per tal de ser el referent tant pel que fa a Festivals com en producció, formació i iniciatives dirigides a professionals. Un exemple és el Producers Meet Producers (PMP), la jornada de guionistes Scrip Lab o la trobada de les Film Commissions i Films Offices”.

Arran de l’aparició de la tecnologia Volume LED, la indústria audiovisual està experimentant una revolució similar a la viscuda a la dècada de 1990 amb la invenció dels efectes especials generats per ordinador. A través del Sitges Film Land es plantejaran qüestions com Què passarà amb les localitzacions tradicionals? I amb l’ofici dels localitzadors? Què passarà amb aquells territoris amb un entorn privilegiat que han decidit posicionar-se dins la indústria audiovisual?  

Sitges Film Land és un festival organitzat per Terres, NODE Garraf amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges, Sitges Film Office, i el suport de la Diputació de Barcelona.

 

 

Sitges Film Land

1 i 2 de desembre