Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Sitges triplica el dia de Corpus el nombre habitual de visitants d’aquesta època

Els actes de la festa del Corpus s’allarguen fins el diumenge 17 de juny amb xerrades i les propostes gastronòmiques florals.

Sitges ha triplicat aquest diumenge el nombre de visitants que normalment rep el municipi un diumenge de juny, en motiu de la festa del Corpus. Una mostra és que a  l'Oficina d'Informació Turística de l'estació, diumenge al matí, en 4 hores, es van atendre més de 500 persones, la majoria provinents de les rodalies de Barcelona i de la província de Tarragona.

El Corpus 2012 es va donar per inaugurat el dissabte a les 20.00 h amb la lectura del pregó de la festa a càrrec de Valentí Mongay amb l'assistència de l'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, la Vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, i les autoritats municipals.

Com cada any l'atractiu principal de la festa han estat les catifes de flors, enguany en 26 trams de carrers, que els visitants van poder admirar diumenge fins l'hora de la processó a 2/4 de 9 del vespre. Per a la seva elaboració s'han necessitat 160.000 unitats de clavells, 2.500 quilograms de clofolla d'arròs i 1.000 quilograms de gespa. Durant el cap de setmana també s'ha pogut veure l'Ou com balla, enguany en 4 punts diferents: Al Palau Maricel, al Museu Romàntic, i com a novetat, a l'Hospital de Sant Joan Baptista i al Palau del Rei Moro.

La presidenta de la Comissió de la Festa de Corpus, Montse Curtiada, fa una valoració molt positiva d'aquest primer cap de setmana d'actes perquè “veïns, establiments i entitats s'han bolcat perquè Sitges tingui una festa lluïda i han treballat per

confeccionar les millors catifes. S'han venut totes les joies amb motius florals, i els bars i restaurants han fet un esforç per oferir propostes florals. L'exposició nacional de clavells i de bonsais, també està sent un èxit.” 

El Regidor de Festes de l'Ajuntament de Sitges, Magí Almirall, també està satisfet d'aquest primer cap de setmana de Corpus i diu que “Sitges continua potenciant i preservant les seves tradicions, al mateix temps que es converteixen en un important reclam turístic. És una festa que gaudeixen tant els propis sitgetans de totes les edats, com els visitants.”

Per a qui no hagi pogut tastar els menús florals dels restaurants, els gelats de flors de les gelateries, o prendre un refresc o còctel de flors, encara té temps fins el diumenge 17 de juny.  Completaran el programa d'actes les Xerrades entre clavells que entre l'11 i el 15 de juny tindran lloc als Jardins de la Societat Recreativa El Retiro. En el mateix espai, es pot visitar fins diumenge la 73ena Exposició Nacional de Clavells amb gairebé 3.000 cossis i la 22a Mostra de Bonsais. També a la Societat Recreativa El Retiro se celebrarà el 17 de juny a les 7 de la tarda l'acte oficial de repartiment de premis del Concurs d'Ornamentació Floral de Balcons i Façanes; i de diplomes d'agraïment i de participació. A continuació hi haurà la concentració al Santuari de Nostra Senyora del Vinyet per fer la tradicional ofrena col•lectiva de clavells a la Verge.

Xerrades Entre Clavells als jardins de la Societat Recreativa El Retiro

Dilluns, 11 de juny
19 hores Com fer un ram de flors
A càrrec de Susagna Guimerà

Dimarts, 12 de juny
19.00 hores Parlem de flors i balcons
A càrrec de Joan Bordas / Lia Casas

Dimecres, 13 de juny
19.00 hores Els Bonsais, paisatges en miniatura
A càrrec de l'Associació d'Amics del Bonsai del Garraf

Dijous, 14 de juny
19 hores Com cultivar clavells
A càrrec de Joan Comas

Divendres, 15 de juny
19.00 hores Catifes. Dissenys i Flors
A càrrec de Montse Marcet / Eduard Tomas

Les xerrades seran conduïdes pel periodista sitgetà Jordi Barrachina.

> Galeria fotogràfica