Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Tens una idea per innovar en el sector turístic?

L’Ajuntament de Sitges crea un fòrum amb l’objectiu d’impulsar l’emprenedoria per al futur del sector turístic i la creació de llocs de treball. Es tracta d’un projecte innovador en el que es volen premiar les millors iniciatives.

Sitges basa el 80% de la seva economia en el sector turístic. Tenint en compte aquesta realitat i per fomentar l'emprenedoria i l'ocupació, l'Ajuntament de Sitges organitza els dies 12 i 13 de desembre un fòrum amb el que es volen recollir idees per innovar en el sector turístic. Es tracta d'una iniciativa oberta i participativa i amb aquesta vocació, durant aquest mes de novembre, es recolliran totes les propostes mitjançant el portal web haikuemprenedor.com i, posteriorment, un jurat integrat per diferents professionals relacionats amb el sector de l'ocupació i el turisme avaluarà tots els suggeriments. Les tres propostes guanyadores es presentaran al Sitges Centre de Disseny en el marc del Fòrum Haiku.

Aquesta iniciativa, neix amb l'objectiu de fomentar l'esperit emprenedor a partir de recollir les opinions de tothom que vulgui participar sobre les noves oportunitats de creixement econòmic i d'innovació per aquest sector.
A Haiku Emprenedor 2012 es volen recollir les millors propostes, independentment de l'edat, del lloc de procedència i de la situació laboral o empresarial de la persona, per innovar en el turisme de Sitges i en tots aquells serveis que se'n poder derivar.

Fòrum Haiku

Les jornades se celebraran els dies 12 i 13 de desembre a Sitges i comptaran amb convidats i ponents experts en diferents disciplines que explicaran la influència dels les creences potenciadores i limitadores en la identificació del talent i la iniciativa emprenedora dels joves. També ajudaran a definir escenaris de futur per aquests joves emprenedors.

Les tres persones guanyadores tindran una agenda de trobades individuals amb els experts perquè puguin millorar la seva proposta durant els dos dies de Fòrum. Finalment el jurat seleccionarà una idea amb l'ajuda de les votacions del públic del Fòrum.

La voluntat de l'Ajuntament és que la idea guanyadora s'incorpori a les actuacions del Govern Municipal de Sitges per tal de fer-la realitat, en la mesura i condicions que es pactin amb la persona guanyadora i alhora encaixin amb el pressupost del consistori.

Què es tindrà en compte en les idees recollides?

  • Posar en joc tota la capacitat creativa i innovadora.
  • La idea serà beneficiosa per la societat de Sitges, en general, i tindrà cura del medi ambient.
  • Independentment de l'edat, la idea tindrà en compte el talent emprenedor dels les joves.
  • La idea suposarà un projecte compartit amb altres persones o institucions.
  • La idea procurarà “fer més per menys”, per tant, no implicarà un nivell elevat d'inversió de recursos.