Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Últims dies per sol·licitar els ajuts per reforçar les activitats econòmiques amb suspensió o limitació d’obertura al públic i per finançar despeses de lloguer o d’hipoteca

Les persones interessades poden sol·licitar l’ajuda telemàticament fins al 23 de juliol a sitges.cat/ajutsempreses. La regidoria de Promoció Econòmica destina per a la convocatòria d’aquests dos ajuts un total de 456.000 euros

La convocatòria d’ajuts extraordinaris per reforçar les activitats econòmiques amb suspensió o limitació d’obertura al públic i per finançar les despeses de lloguer o d’hipoteca per a empreses i establiments comercials finalitzarà aquest divendres, 23 de juliol. Les persones interessades en presentar telemàtic la sol·licitud per accedir-hi encara hi són a temps.

La regidoria de Promoció Econòmica destina per a l’actual convocatòria d’aquests dos ajuts una dotació pressupostària en total de 456.000 euros.

Enguany, per primera vegada s’atorga una línia d’ajuts al reforç a les activitats econòmiques amb suspensió o limitació d’obertura al públic amb una partida pressupostària de 256.000 euros. En paral·lel i per segon consecutiu es torna a obrir la línia de col·laboració per finançar les despeses de lloguer o hipoteca per valor de 200.000 euros.

Poden optar als ajuts les persones físiques o jurídiques que siguin titulars d’empreses o establiments que desenvolupen la seva activitat econòmica a Sitges. Les persones beneficiàries rebran diferents imports de les ajudes:

 

 1. A) Línia de reforç a les activitats econòmiques amb suspensió o limitació d’obertura al públic.

Discoteques aportació única de 6.000,00 €.

Bars musicals, sales de ball, sales de festes i assimilables aportació única 2.500,00 €.

L’import de l’ajut per a les activitats econòmiques de restauració, cafeteries, bars, cafè-bars, restaurants, bar-restaurant, tavernes, cellers, xocolateries, salons de te, croissanteries i assimilables aportació única de 1.000,00 €.

L’import de les activitats extraescolars: acadèmies de ball, activitats de música no reglades i assimilables aportació única de 1.000,00 €.

La resta d’activitats econòmiques l’import de l’ajut serà una aportació única de 500,00 €.

En el supòsit que l’import total dels ajuts sigui superior al crèdit màxim establert es procedirà al prorrateig entre els beneficiaris de l’ajut.

 

 1. B) Línia de col·laboració per finançar les despeses de lloguer o hipoteca.

Únicament es prendran en consideració per a l’atorgament de l’ajut les despeses derivades del lloguer o hipoteca de l’immoble on es desenvolupi l’activitat empresarial o comercial, durant el període de l’1 d’octubre de 2020 al 31 de març de 2021.

 

Lloguer o Hipoteca                                                                               Percentatge

 

 Import del lloguer o hipoteca superior a 30€ el metre quadrat                  40%

 Import del lloguer o hipoteca entre 15 i 30€ el metre quadrat                   35%

 Import del lloguer o hipoteca menys de 15 € el metre quadrat                 30%

 

Els percentatges consignats s’aplicaran sobre l’import mensual del rebut de la despesa finançable. L’import màxim dels ajuts anirà en funció del nombre de sol·licitants, quedant establerts entre 500 € i 3.000 €. En el supòsit que l’import total dels ajuts a reconèixer sigui superior al crèdit màxim establert es procedirà al prorrateig entre els beneficiaris de l’ajut.

 

Requisits: Es poden consultar a https://seu.sitges.cat/documentPublic/download/1093.

Tramitació: A través del portal de tràmits, https://carpeta.sitges.cat, es poden trobar els formularis per fer el tràmit. L’enllaç directe és el següent:  

https://carpeta.sitges.cat/Ciutadania/DetallTramit.aspx?Cercador=True&IdTramit=585

Termini de sol·licitud: del 28 de juny al 23 de juliol

Pagament: Es farà en un únic pagament un cop verificada la documentació justificativa.

DocumentsBases de l'ajut publicades a la seu electrònica

 

Més informació sobre els ajuts a sitges.cat/ajutsempreses o 

https://www.sitges.cat/serveis/promocio-economica/ajudes-extraordinaries-covid-19.

 

Relació d’ajudes per aquest 2021

La regidoria de Promoció Econòmica impulsa per segon any un paquet d’ajudes per donar suport als sectors econòmics i adoptar mesures de contenció de la Covid-19. En total aquest 2021 es posen en marxa sis ajuts econòmics amb un pressupost de 871.000,00 € dels quals estan actius cinc dels sis que hi ha aquest any.

 1. Ajuts per a la consolidació d’empreses /(termini finalitzat)
 2. Ajuts per reforçar les activitats amb tancament parcial o total de la seva activitat / (des del 28 de juny al 23 de juliol)
 3. Ajuts per al lloguer o hipoteca de locals comercials no essencials /(des del 28 de juny fins al 23 de juliol)
 4. Ajuts per fomentar l’associacionisme empresarial /(fins al 30 de setembre de 2021)
 5. Ajuts a la contractació i millora de l’ocupació
 • Per a les empreses que presentin contractes a la Línia Covid 2020 /(del 15 de juliol al 4 d’agost de 2021).
 • Per a les empreses que presentin contractes a la Línia Covid 2021 /(del 15 de juliol al 14 de setembre de 2021).
 • Ajuts a la creació d’empreses d’autònoms RETA (autònoms de 1r any-Nous Emprenedors) /(obrirà terminis aviat)
 •