Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Un avanç del Ral·li Barcelona-Sitges

L’illa Diagonal exposa una mostra de cotxes històrics com a pròleg al Ral·li.

Una mostra de set cotxes amb història i pedigrí, situats a l'interior del Centre Comercial L'illa Diagonal, s'erigeix com a bon tast de la que serà la 55 edició del Ral·li Internacional Barcelona-Sitges, que aquest any se celebrarà del 2 al 4 de març. L'illa Diagonal, que des de l'any passat és una firma col·laboradora de l'esdeveniment, serà un dels focus actius de la prova juntament amb la Plaça Sant Jaume i la Fragata de Sitges. Aquesta mostra de vehicles avança el Ral·li a l'interior de L'illa Diagonal, mostrant al visitant tota l'estètica que sempre aporten els vehicles antics.

Fins que la 55 edició del Barcelona-Sitges no comenci, els cotxes exposats a l'interior de L'illa Diagonal atrauran moltes mirades pel seu interès tant històric com de procedència. El més antic, protagonista del cartell que anuncia el Ral·li, és un Hispano-Suiza model 16 de 1922, propietat de Jaime Vidal, un dels participants de la prova. Per antiguitat, el seguirà un Rolls Royce Silver Wraith de 1948, una icona de l'automobilisme que es va convertir en un dels models més luxosos i espectaculars de l'època, del que només se'n van construir 61 unitats. A més, aquesta unitat és un “Sedanca de Ville”, amb la part davantera que es podia descapotar completament, deixant el xofer al descobert i els passatgers de darrere protegits per una mampara divisòria elèctrica que assegurava confort i intimitat. 

També es podrà veure com a avançament un Jaguar MK VII de 1954. Es tracta d'una unitat bicolor elegant i amb excepcionals acabats que va participar amb èxit en diferents edicions del Ral·li Monte Carlo. De l'any 1956 s'exposarà un Checker Taxi, el mític taxi de Nova York. Aquest model es va dissenyar per resistir el servei dels taxis en una gran ciutat, produït a partir del disseny d'una furgoneta rural de quatre portes per a sis passatgers. Amb data de fabricació de 1959, hi haurà exposat un Rolls Royce Silver Cloud, un model que es va dissenyar amb la intenció de ser el vehicle més confortable del món, dotant-lo de la millor pell en les tapisseries i acabats de fusta d'arrel. Però el més significatiu d'aquesta unitat, a més de la seva bellesa, és que va pertànyer al músic Xavier Cugat. 

Un Lincoln Continental de 1965, el cotxe triat per JF Kennedy, és una altra unitat que es podrà veure exposada a L'illa Diagonal. El cotxe més “jove” serà un Cadillac Eldorado de 1976, el descapotable més espaiós i còmode de l'època, bàsicament pel seu enginyós i reduït sistema de guardar la capota.

Després de l'exposició, el Ral·li

El diumenge 3 de març, el Ral·li sortirà com és habitual de la Plaça Sant Jaume de Barcelona, a les 11.00 hores, amb una caravana de cotxes d'època que circularan pels carrers Ferran, Rambles, Plaça Catalunya, Ronda Universitat, Ronda Sant Antoni, Sepúlveda, Paral·lel, Plaça Espanya, Gran Via, Badal i Constitució, per endinsar-se i creuar a continuació les poblacions de L'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Castelldefels, Costes del Garraf i arribar a Sitges amb primera parada en el Port d'Aiguadolç. 

A les 13.30 hores, el recorregut urbà començarà per Emerencià Roig i Raventós, seguint per l'avinguda Balmins, Port Alegre, Rafael Llopart, Jesús, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, Passeig de la Ribera fins al Calipolis. A continuació el recorregut passarà sobre el passeig per la seva banda de terra fins a arribar a La Fragata, un espai emblemàtic que cada any serveix de meta al Ral·li i on milers de persones poden admirar aquestes joies automobilístiques.