Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Un sistema de nova generació per a vehicles esportius es treballa des del Cd’EC

Unidrive S.L., una de les empreses ubicades al Centre d’Empreses Creatives (Cd’EC), presenta un dels seus projectes de tecnologia electrònica i elèctrica.

L'empresa Unidrive S.L., instal•lada al Centre d'Empreses Creatives (Cd'EC), ha desenvolupat un nou sistema de nova generació per a vehicles esportius. El sistema redueix dues terceres parts el pes total del sistema elèctric, el que permet estalviar costos de material i disminuir les emissions de CO2. A través d'una pantalla tàctil central s'aconsegueix controlar qualsevol configuració del cotxe, a l'hora que se suprimeixen tots els botons i palanques estàndard d'un vehicle. El sistema ofereix també la possibilitat de desenvolupar aplicacions opcionals que poden ser descarregades per wi-fi o bluetooth en qualsevol dels centres autoritzats per la marca.

El regidor d'Ocupació, Empresa i Iniciatives Econòmiques, Ferran Ignasi Llombart, ha visitat el prototip que es troba al Centre d'Empreses. El Regidor destaca "la rellevància que aquest tipus de projectes es creïn i presentin a Sitges perquè atrau a la vila moltes altres empreses vinculades amb el sector. Unidrive, a més, és una consultora de enginyeria líder en solucions tecnològiques no només per a particulars si no també pensades per al sector del transport públic amb la segona línia de treball de l'empresa, Unibus".

Els primers resultats simulats dels sistemes elèctrics i electrònics de Unidrive S.L. en vàries línees d'autobús urbà en grans ciutats corroboren un estalvi energètic d'entre un 10 i un 30%. 

Centre d'Empreses Creatives

El Centre d'Empreses Creatives (Cd'EC) acull actualment 9 empreses que basen la seva activitat en la creativitat i la innovació i que juntes sumen un valor d'inversió que s'apropa al milió d'euros. El nombre de treballadors que desenvolupa la seva activitat en sectors professionals emergents s'ha doblat, passant dels 14 inicials als 32 actuals.