Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Residus i neteja viària

L’Ajuntament de Sitges promou accions de sensibilització per reduir els residus

Sitges s’adhereix a la Setmana Europa de la Prevenció de Residus del 20 al 28 de novembre amb activitats adreçades a totes les edats i amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la importància de reduir els residus.

La regidoria de Serveis Urbans de l’Ajuntament de Sitges organitza accions de sensibilització en el marc de la 13a edició de la Setmana Europea de la Prevenció de residus, que se celebra del 20 al 28 de novembre. Les activitats s’adrecen a totes les edats i promouen el reciclatge a través de diferents activitats.  

La  programació d’accions de conscienciació per minimitzar els residus comença el 22 de novembre amb la creació d’un test per posar-hi flors que tindrà lloc a l’Espai Jove de cinc a set de la tarda. Per participar-hi només cal portar un envàs buit i net, que pot ser, per exemple, una ampolla d’aigua o un bric de llet. 

A l’endemà, 23 de novembre, s’instal·larà al Cap de la Vila la Book Truck amb llibres per reutilitzar. La furgoneta serà de les deu del matí a les dues del migdia, amb una àmplia oferta de volums que es podran agafar lliurement. L’Ajuntament recorda que es poden aportar els llibres antics de lectura a la Deixalleria Municipal.

La tercera activitat és la creació d’un embolcall per a l’entrepà el 24 de novembre a l’Espai Jove de cinc a set de la tarda. Les persones interessades només caldrà que portin un retall de roba reciclada. 

Per poder participar en els tallers de la creació d’un test o de l’embolcall per a l’entrepà, cal fer una inscripció prèvia a través d’un correu electrònic indicant el nom i l’edat del participant a educacioambientalsitges@gmail.com o bé a través del WhatsApp 607 298 351. Un cop realitzada la inscripció, l’Ajuntament de Sitges es posarà en contacte amb les persones inscrites. Les tres accions fomenten la sostenibilitat per conscienciar la ciutadania sobre la importància de reduir els residus, un dels eixos de futur en les polítiques mediambientals.

Prèviament a la programació d’aquestes accions de sensibilització, l’Ajuntament organitza el dilluns 8 de novembre una sessió de formació per a alumnes i docents del cicle de cuina a l’Institut Joan Ramon Benaprès. L’objectiu és oferir suport, resoldre dubtes i millorar la formació en cuina des d'un punt de vista de gestió de residus.

 

Jornada participativa de recollida comercial de residus

 

Coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, el dijous 25 de novembre, l’Ajuntament organitza una Jornada participativa sobre la recollida comercial de residus. Es tracta d’una trobada adreçada a diferents sectors adherits a la recollida comercial de residus de l’Ajuntament.

L’objectiu de la jornada és en primer lloc, fer balanç de la temporada d’estiu quan es genera més residus i aclarir dubtes sobre el funcionament del servei de recollida comercial (horaris, recollides per fraccions, entre d’altres). El regidor de Serveis Urbans, Jaume Monasterio, convida a tothom a afegir-se a la jornada que “servirà també per treballar de forma conjunta en la millora del servei i compartir les propostes de millora futures que l’Ajuntament té previst implementar”. En aquest sentit, el regidor destaca que “cal fer front a situacions que es troba el servei de manera recurrent per tal d’arribar a la situació que tots i totes desitgem”. L’ajuntament lliurarà de forma gratuïta un cubell per facilitar el reciclatge i la recollida de vidre.

 

Biosphere Destination

Sitges està acreditada amb la distinció de turisme sostenible i responsable Biosphere Destination i treballa per esdevenir Destinació Gold.

Biosphere Destination és un sistema de certificació voluntària basat en els principis de la sostenibilitat i la millora contínua. És una de les certificacions més reconegudes a nivell internacional i valorada positivament pels turistes que trien Sitges per gaudir de les vacances.

Impulsada per l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), entitat sense ànim de lucre, va néixer amb el suport de la UNESCO i l’Organització Mundial del Turisme (OMT), i es basa en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la ONU integrats en l’agenda 2030.