Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Residus i neteja viària

L’alumnat de l’IES Benaprès i l’Escola Pia  enceta la setmana Clean Up Europe recollint residus de Les Pruelles i Can Robert

Tretze estudiants de l’IES Benaprès van recollir, ahir, 103 quilos de residus, mentre que l’Escola Pia està netejant, aquest matí, el parc de Can Robert.

Tretze alumnes de 4rt d’ESO de l’IES Joan Ramon Benaprès han engegat, aquest dimecres, la primera de les accions de neteja del medi natural contemplades en el marc del projecte europeu de conscienciació mediambiental Clean Up Europe. L’alumnat ha recorregut camins dels voltants de la zona de Les Pruelles, a prop del seu institut, i han acabat retirant 103 quilos de diversos residus. La fracció més gran és la del rebuig, amb 79 quilos, seguida de la dels envasos (15 quilos) i també s’han tret 4 quilos de vidre i 5 quilos de paper.

Les activitats amb adolescents continuen avui dijous amb l’alumnat de Batxillerat de l’Escola Pia que recorre el Parc de Can Robert per netejar-lo de residus abocats al medi. Aquesta activitat obliga a anular el servei de mini-deixalleria mòbil d’aquest dijous al matí a la Plaça de Catalunya. Tampoc no hi haurà minideixalleria avui dijous a la tarda als punts habituals del carrer de Lluís Companys amb Joan Fuster (als Molins), carrer de la Devesa (Plans d’Aiguadolç) i carrer de Joan Maragall amb Onze de Setembre (Escorxador).

El cap de setmana tindrà lloc l’activitat destinada a tota la ciutadania: la neteja del Bosc de Santa Bàrbara, dissabte de 10 h a 13 h. Per participar d’aquesta activitat, però, cal fer la inscripció a educacioambientalsitges@gmail.com.  L’organització facilitarà el material per fer les activitats, però es recomana portar gorra, crema solar, i calçat i roba còmodes.

El Centre d’Estudis del Mar, l’equipament d’educació ambiental de la Diputació de Barcelona, també ha programat per al diumenge 7 de maig dues accions de neteja a Sitges per conscienciar sobre la quantitat de deixalles que es llencen a les platges i al mar i el seu impacte sobre el medi marí. Aquestes activitats compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges, el Festival Jardins de Terramar i la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS).

Una de les accions es realitzarà a les platges de la Barra, Terramar, les Anquines i Cellerot, on les persones participants netejaran la sorra de plàstics i d’altres petits residus, com envasos, papers i burilles de cigarret. L’organització facilitarà guants i sacs per a la recollida. L’activitat, oberta a tots els públics, es desenvoluparà entre les 10 i les 13 h. Es recomana portar roba i calçat còmodes, gorra i crema solar. Per participar-hi, cal inscripció prèvia mitjançant formulari.  

Paral·lelament, es durà a terme l’acció de neteja del fons marí del tram litoral situat davant del Centre d’Estudis del Mar. Per participar-hi, cal disposar de la titulació mínima de bussejador d’1 estrella o equivalent (Open Water Diver) i comptar amb una assegurança per a activitats subaquàtiques. L’organització proporcionarà ampolles d’immersió, ploms i sacs per recollir les deixalles. L’activitat no inclou la resta de material, com vestit de neoprè, màscara subaquàtica, aletes o reguladors, entre altres. Les persones interessades a participar en aquesta acció han de formalitzar inscripció.

Més informació d’activitats a Sitges a Let’s Clean Up Europe.