Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Residus i neteja viària

La Book truck recull aliments a canvi de llibres i roses per Sant Jordi

La furgoneta d’aquest projecte de reciclatge de llibres s’instal·la al Passeig de la Ribera, aquest diumenge, i col·labora amb Creu Roja i Càritas.

El projecte Book Truck, que vol donar una nova vida als llibres, torna a adaptar el seu format a la diada de Sant Jordi. La furgoneta amb llibres per agafar, se situarà al Passeig de la Ribera (tocant a La Fragata) i afegirà roses a la seva oferta. D’aquesta manera, la ciutadania que vulgui emportar-se un llibre de la furgoneta també podrà agafar una rosa, i a canvi, es demana que es faci donació d’algun aliment per destinar a Càritas i Creu Roja.

La furgoneta del Book Truck estarà operativa entre les 10h i les 14h. Al final de la jornada, responsables de Càritas i Creu Roja recolliran tot el material d’alimentació recollit. Aquestes dues entitats sitgetanes han elaborat un llistat del material que més necessiten actualment i, per tant, es demana que la ciutadania col·labori aportant, prioritàriament, arròs, pasta, farina, sucre, llet sencera, galetes, cereals, oli d’oliva, bric de brou, tomàquet fregit, tonyina, sardines, bolquers, llet de nadons i potets de menjar infantil. Aquestes donacions cal que siguin envasades i amb llarga data de caducitat.

El servei Book Truck és una iniciativa que fomenta la reducció de residus. D’aquesta manera, es vol donar un nou ús a llibres de segona mà, però que es troben en bon estat. Per fer-ho possible, la Book Truck es posa un cop al mes al Cap de la Vila per facilitar que la ciutadania pugui endur-se els llibres que desitgi.