Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Residus i neteja viària

Nova senyalització contra l’incivisme

L’Ajuntament ha instal·lat uns rètols informatius, en punts concrets del municipi, per evitar les actituds incíviques.

L’Ajuntament de Sitges ha instal·lat 18 nous rètols indicatius en punts del municipi on s’han detectat diverses conductes incíviques i que malmeten la via pública i la convivència del veïnat. Aquests cartells assenyalen conductes incíviques que poden resultar sancionables, com ara no dipositar la brossa dins dels contenidors, abandonar runa o trastos vells o no recollir les defecacions dels gossos quan es treuen a passejar al carrer. Concretament, s’han posat 2 senyals de prohibit llençar runa a Vallbona i Cala Blanca; 4 cartells a la Ribera, Bassa Rodona, garraf II i Pilar Franquet-Camí de la Fita recordant que cal dipositar les bosses a l’interior del contenidor correcte; 2 senyals més a Pruelles i Vallcarca indicant que no són llocs on es faci recollida de residus; 3 rètols a l’Avinguda de les Flors, Can Robert (parc infantil) i Aiguadolç (Balmins) perquè les persones propietàries de gossos en recullin els excrements i 7 indicacions més a Quint Mar, Montgavina, Vallpineda, Espai Jove, Garraf II, Rat Penat i Llevantina per recordar que no es poden deixar bosses fora dels contenidors perquè atreuen els senglars.  

Els cartells que denuncien aquestes situacions ja estableixen ben clar que les sancions poden anar dels 300 als 3.000 euros i els ha instal·lat la brigada municipal en llocs on el servei de neteja i els treballadors municipals havien detectat aquest tipus d’actuacions. La regidora d’Imatge i Via pública, Cristina Guiu Navarro, considera que “és del tot inacceptable cometre aquests actes incívics que perjudiquen la imatge de Sitges i la netedat del nostre municipi”. La regidora Guiu creu que “si volem tenir el Sitges net i endreçat que tots volem, també ens hem de comprometre tots plegats a fer bé les coses” i assegura que “creiem que és possible amb la conscienciació ciutadana, però també farem un seguiment d’aquests punts conflictius i si cal arribarem a la sanció econòmica”. 

A la zona del nucli de Sitges, es reforçarà el missatge per evitar que es llencin bosses de brossa a les papereres i se’n farà un seguiment. Si es detecten nous espais amb problemàtiques concretes, l’Ajuntament estudia col·locar més rètols informatius en altres indrets del municipi.