Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Residus i neteja viària

S’amplia el servei de recollida de residus a Sitges

S’incrementen les freqüències en la recollida comercial, el repàs dels contenidors, la recollida de voluminosos i de poda.

El Ple municipal del mes de maig ha aprovat una modificació de crèdit que farà possible millorar la recollida de residus a Sitges, ja que s’incrementa el servei en la recollida de la brossa comercial, voluminosos i poda, a més de fer més incidència en el repàs dels contenidors i els desbordaments que es puguin produir. La regidora d’Imatge i Via pública, Cristina Guiu Navarro, explica que “hem d’adaptar el servei a les necessitats reals del Sitges d’avui” i afegeix que “a més d’actualitzar aquests serveis en concret, continuem fent una crida al civisme dels sitgetans i les sitgetanes i de les persones que ens visiten per aconseguir mantenir Sitges net”.

L’increment de les partides destinades a aquestes recollides de residus en concret sumen 359.302,88 € per a tot el 2024. D’aquest total, l’Ajuntament destina a la recollida comercial 266.250,3€, al repàs de contenidors 49.017,3€, a la recollida de voluminosos 26.782,6€ i a la poda 17.252,6€.

En el cas de la recollida comercial (que es fa mitjançant el sistema de porta a porta), l’increment ve motivat perquè el nombre d’establiments adherits als quals es dona servei s’ha ampliat amb els anys i ja suma un total de 945 tones anuals recollides, un 27% més del volum de residus comercials que es recollien porta a porta al 2018.

Pel que fa al repàs de contenidors, aquesta ampliació vol resoldre el grau elevat d’abandonament de bosses de residus i voluminosos a fora dels contenidors. Per aconseguir-ho, s’incrementa mitja jornada més als matins durant tot l’any. Fins ara, al matí hi havia un equip treballant a mitja jornada i ara passa a ser de jornada sencera (7 hores), mentre que a la tarda es manté l’equip també a jornada sencera.  

La recollida de voluminosos també experimenta un canvi semblant al repàs de contenidors, ja que en l’actualitat era un servei de 3 dies a la setmana en temporada baixa i 5 dies en temporada alta i des d’ara es faran 5 dies durant tot l’any. Les xifres també avalen la necessitat d’ampliar aquest servei, ja que l’any 2023 s’han recollit 230.120 quilos de voluminosos respecte dels 172.300 del 2022. Per tant, s’han recollit un 34% més de quilos. L’Ajuntament ofereix un servei de recollida a domicili amb cita prèvia.

Finalment, la recollida de poda també passa de 3 cops a la setmana a 4 cops per aquest 2024, ja que el passat 2023 es van recollir 214.820 quilos, un 37% més que el 2022, quan es van recollir 157.320 quilos de poda. Les persones interessades a que l’Ajuntament els reculli la poda ho han de fer al servei de recollida a domicili amb cita prèvia.