Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Residus i neteja viària

Sitges potencia l’intercanvi de roba infantil amb un mercat a l’Espai Jove

Les persones que hi vulguin participar han de lliurar la roba que volen intercanviar a l’Espai Jove, fins aquest divendres

Sitges organitza un Mercat d’intercanvi de roba infantil (de 0 a 12 anys), aquest diumenge a partir de les 10 del matí, a la pineda de l’entrada de l’Espai Jove, per tal de potenciar la reutilització d’aquestes peces, dins de la Setmana europea de la prevenció de residus. Les xifres indiquen que cada europeu consumeix uns 26 quilos de roba l’any i 11 els acaba llençant. A més, la mitjana d’ús de la roba és de 8 vegades abans no s’acaba convertint en un residu.

La regidora de Serveis urbans, Cristina Guiu Navarro, considera que “hem d’aconseguir fer un ús més racional de la roba i aquest Mercat d’intercanvi és una bona manera de donar una nova vida a peces de roba que ja no fem servir”. La regidora recorda que “la hem col·locat sis contenidors nous específics per a roba, perquè és un residu que s’ha de separar per facilitar-ne el tractament, ja que actualment encara trobem massa tèxtil dins dels contenidors de rebuig”.

Per participar el Mercat cal portar a l’Espai Jove peces de roba en bon estat i dins d’una bossa on hi ha de figurar el nom del fill o filla, l’escola i un telèfon de contacte. Com a màxim, cada bossa pot contenir 20 peces. Cada unitat de roba aportada suposarà l’obtenció d’un Drap, que serà la moneda d’intercanvi que es farà servir en el Mercat de diumenge 19. Cada Drap donarà la possibilitat d’agafar una peça de roba del Mercat.

La recollida de la roba es farà a l’Espai Jove, fins aquest divendres. La moneda d'intercanvi es lliurarà el mateix diumenge 19, de 10 h a 10.30 h al mateix mercat. El Mercat començarà a les 10.30 h i fins a les 12 h es donarà prioritat a les persones que hagin portat roba, a través d’intercanvis amb la moneda Drap. A partir de les 12 h, s’obrirà el Mercat a tothom i es tancarà a les 13 h. Si el Mercat d’intercanvi no exhaureix totes les donacions, la roba que quedi s’enviarà a Ucraïna.