Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Residus i neteja viària

Sitges inicia una campanya per millorar la recollida de vidre a l’hostaleria i restauració

L’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio fomenta una campanya, amb el suport de l’Ajuntament, per augmentar el percentatge de vidre reciclat a l’estiu

Sitges se suma al Moviment Banderes Verdes de l’entitat Ecovidrio per incrementar els quilos de vidre reciclat al llarg de l’estiu en el sector de l’hostaleria i la restauració. L’Ajuntament de Sitges i els establiments hostalers de la vila competiran amb Santa Susanna, Mataró, Calella, Castelldefels i Pineda de Mar per saber qui ha fet millor la feina de reciclatge del vidre, un premi que l’any passat van guanyar Torroella de Montgrí – L’Estartit i Castelldefels.

El regidor de Serveis urbans, Jaume Monasterio, assegura que “Sitges és un municipi d’una alta sensibilitat ecològica i per això, entre altres coses, tenim el certificat Biosphere de turisme sostenible” i afegeix que “estem convençuts que entre el sector de l’hostaleria i la restauració i l’Ajuntament aconseguirem el repte d’incrementar notablement els nivells de reciclatge del vidre a l’estiu i obtenir una bona posició en aquest rànquing que se’ns proposa des d’Ecovidrio”.

Ecovidrio és una entitat sense ànim de lucre que gestiona el reciclatge del vidre i llença el repte del Moviment Banderes Verdes per guardonar l’esforç de més de 800 establiments hostalers de les comarques barcelonines i l’activisme de sis dels seus municipis per la sostenibilitat durant l’estiu, en especial pel que fa a la gestió correcta dels seus residus.  

La campanya contempla accions per donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat per l’activitat estival. A l’estiu es consumeix un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 50% d’aquestes es genera directament al sector hostaler. Per aquest motiu, és clau la seva implicació per generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

En l’àmbit estatal, aquesta campanya es desenvolupa en 144 municipis costaners, de cinc comunitats autònomes diferents i compta amb la participació de gairebé 15.000 establiments.  

Per facilitar a l’hostaleria la seva feina, Ecovidrio reforçarà la contenerització i entregarà mitjans de manera gratuïta pel transport dels residus. Amb un equip sobre el terreny format per gairebé 100 persones, l’entitat recorrerà un a un els establiments per oferir formació ambiental i fomentar mesures d’economia circular entre els participants. A més, realitzarà un control dels volums d’ompliment per reforçar les rutes de recollida, si és necessari.