Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Residus i neteja viària

Sitges recull un total de 280 tones de residus durant el Carnaval

La xifra representa un increment de 111,54 tones més que l’habitual i destaca que molts residus de paper-cartró han acabat al rebuig.

El dispositiu de neteja i recollida de residus dels dies de Carnaval ha gestionat un total de 280,18 tones de brossa entre dissabte de Carnaval i Dimecres de Cendra, que representen 111,54 tones més que la mitjana que es produeix en el mateix interval al municipi.

El regidor de Serveis urbans, Jaume Monasterio Miró, explica que “s’ha treballat a fons per a que comencés la neteja tan bon punt acabaven les rues” i ha afegit que “en fem una valoració molt positiva, ja que hem de tenir en compte que són dies amb milers de persones que visiten Sitges”. El regidor afegeix que “l’operatiu especial ha recollit una gran quantitat de residus en un temps rècord, per tal de mantenir nets els carrers de la vila i recuperar la normalitat el més aviat possible”.

A més del dispositiu de Carnaval de neteja, s’han habilitat papereres de recollida selectiva en actes, concerts i altres esdeveniments, però se n’ha fet un ús limitat. Precisament, el fet més destacable de l’increment de residus per Carnaval és que la ciutadania i els establiments relaxen els hàbits de separar i reciclar. Això ha estat especialment clar en la recollida de paper i cartró, que per Carnaval ha baixat 8,22 tones respecte la mitjana habitual. Molt probablement, aquesta davallada de recollida en aquesta fracció explica part de l’augment de la recollida de la fracció de rebuig, que s’ha incrementat fins a 78,98 tones més de l’habitual. És a dir, molts dels residus de paper i cartró generats durant el Carnaval han acabat al contenidor gris, enlloc del blau; fet que provoca que no es puguin recuperar molts residus que són reciclables.

El manteniment de la recollida selectiva també durant les festivitats és una de les línies de treball de l’Ajuntament, ja que són dies que es generen molts residus. Com explica el regidor Monasterio, “el contenidor de rebuig ha de ser l’última opció. Abans, hauríem  de mirar si allò que llencem es pot recollir en algun altre dels contenidors, de manera que ho puguem reciclar i evitem que acabi a l’abocador”. A més d’assegurar la recollida selectiva durant les festivitats locals, Monasterio indica que "hem de començar a pensar com podem reduir els residus generats entre tots i totes”. És per aquest motiu que des del Departament de Serveis urbans, el regidor Monasterio avança que “estem treballant per introduir mesures de prevenció de residus que ens permetin generar el menor impacte possible en l’entorn urbà, com podrien ser sistemes de gots i vaixelles reutilitzables”.