Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sostenibilitat

La Plaça d’Eduard Maristany ja disposa del primer aparcabicicletes segur gratuït

El nou servei s’ha posat en funcionament avui dilluns, és gratuït i disposa de 6 espais per a bicicletes o patinets elèctrics a la plaça de l’estació. L’Ajuntament estudiarà l’evolució del projecte, per ampliar-lo si la demanda ho justifica.

La Plaça d’Eduard Maristany ha estrenat, avui dilluns, un servei d’aparcament de bicicletes gratuït i tancat, amb l’objectiu de promocionar l’ús d’aquest mitjà de transport sobretot entre les persones que agafen el tren. Per utilitzar el servei, cal descarregar-se l’app Benito (nom de l’empresa que ha creat l’aparcament) i donar-se d’alta. Un cop realitzat aquest tràmit, es pot veure si hi ha lloc entre les sis places de la plaça d’Eduard Maristany i ja se’n pot fer ús si n’hi ha de disponibles. L’aparcament és tancat i s’obre a través de l’app, mitjançant unes plaques solars que substitueixen qualsevol instal·lació eléctrica.

La regidora d’Acció Ambiental i Transició Ecològica, Carme Gasulla Blanco, indica que “l’aparcabicicletes de l’estació és una aposta més per fomentar mitjans de transports nets, com la bicicleta, però donant un servei per a que les persones usuàries sàpiguen que el seu vehicle queda en un lloc segur i tancat”. La regidora Gasulla afegeix que “l’empresa ens facilitarà dades anònimes de les persones usuàries, gràcies al registre obligatori per usar aquest servei, que és gratuït. Amb aquestes dades d’ús podrem valorar si estenem aquest servei més enllà d’aquestes sis places originals”.

Aquest aparcabicicletes s’ha fet realitat sense cap cost per part de l’Ajuntament, ja que els 12.934,90 € de subministrament i instal·lació del servei ha estat fruit d’una subvenció obtinguda provinent del Programa específic de Resiliència local 3.0 de la Diputació de Barcelona, dins la seva Línia 2 “Inversions resilients”.