Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sostenibilitat

La primera Comunitat Energètica de Sitges donarà servei a totes les persones inscrites

Les 55 sol·licituds que s’han inscrit per participar en la primera Comunitat Energètica de Sitges finalment es podran beneficiar totes de l’energia generada a les instal·lacions fotovoltaiques dels edificis municipals del polígon Pruelles-Mas Alba.

Les 55 persones que van demanar formar part de la primera Comunitat energètica de Sitges podran obtenir energia provinent de les instal·lacions de plaques solars als edificis municipals del polígon Les Pruelles-Mas Alba. Aquest equipament va culminar el procés de col·locació de les plaques fotovoltaiques l’any 2023, gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona per valor de 107.793,39 €. L’Ajuntament de Sitges ha previst una reunió telemàtica amb els 55 inscrits a la Comunitat energètica per al dimecres 17 d’abril, a les 19 h, on s’explicarà el funcionament que se seguirà a partir d’ara i es resoldran els dubtes que sorgeixin.

La dimensió de la instal·lació de les plaques fotovoltaiques municipals a Les Pruelles fa que s’hagi pogut donar servei a 2 sol·licituds de persones en risc de vulnerabilitat, que tindran 0,5KW sense cost. Les altres 53 persones es repartiran amb 30 contractes que tindran 1Kw pagant 43,55€ anuals i 23 més que tindran 0,5 Kw a un cost de 21,77€ l’any.

Paral·lelament, la instal·lació fotovoltaica situada a la Llar d’infants del Cercolet ja es troba en disposició de poder aportar energia a una futura ampliació d’aquesta Comunitat energètica. Aquesta instal·lació va ser possible completar-la l’any 2023 gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, en el marc del Programa específic de resiliència local 2.0, amb un import de 51.280,16€.  

És el mateix cas que la coberta de l’Escola Esteve Barrachina, que va ser possible l’any 2023 gràcies a una subvenció del Programa sectorial Renovables 2030 de suport a inversions locals pel clima. L’import d’aquesta subvenció, provinent de la Diputació de Barcelona, és de 173.095,37€.