Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sostenibilitat

La Taula de l’arbrat urbà examina el projecte de refugi climàtic del parc de Can Robert

Aquest òrgan va recollir les propostes de millora del projecte en quan a nous arbres que es plantarien a aquest espai i el tractament que haurien de rebre.

La Taula de l’Arbrat urbà s’ha reunit aquest dijous i ha examinat el projecte per convertir una part del parc de Can Robert en refugi climàtic. Les opinions dels professionals de la jardineria i entitats ecologistes s’han contrastat amb les dels tècnics municipals i s’han recollit les esmenes que han reunit més consens en quan a l’arbrat que s’hauria de plantar en el futur parc climàtic de Can Robert. A més, els integrants de la Taula també han insistit en l’ús que es farà d’aquest espai i el tractament específic que necessitaran els nous arbres per poder créixer fins a esdevenir un refugi climàtic. Els representants de l’administració s’han compromès ha traslladar als redactors del projecte les aportacions, en una sessió que ha comptat amb la presència de la regidora d’Acció ambiental, Carme Gasulla Blanco, i la regidora d’Imatge i Via Pública, Cristina Guiu Navarro.


Les persones integrants de la Taula de l’Arbrat urbà també han debatut sobre la necessitat d’afrontar uns tractaments de jardineria urbana ajustats a la situació de sequera, sobretot per optimitzar l’aigua i informar la ciutadania dels tipus de sega o desbrossat que es fa en cada zona. Un altre dels espais que la Taula creu que s’ahuiria d’abordar és l’Hort de Can Falç.


La Taula també ha pogut conèixer el nou web sobre verd urbà inclòs dins del web municipal i que agrupa els projectes d’aquest àmbit. Les actes de les sessions del verd urbà es recullen a la plataforma de participació Participa 311, on tota la ciutadania pot veure quins són els temes que s’hi tracten i exposar les seves inquietuds o idees en l’àrea de l’arbrat urbà de Sitges.