Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sostenibilitat

Sitges avança en la transició energètica amb 321 plaques solars a edificis municipals

L’Escola Barrachina, l’Agnès de Sitges i el Centre de Formació d’Adults acullen aquests mòduls fotovoltaics que permetrà estalviar 25.000€ l’any i eliminar 78.579,23 kg d’emissions de CO2 a l’atmosfera.

El procés de transició energètica avança a Sitges, on ja s’ha completat la col·locació de 321 plaques solars a edificis municipals amb l’objectiu d’obtenir energia neta i renovable per als equipaments municipals i per a la ciutadania en general. L’Escola Agnès de Sitges ha estat la darrera obra completada en aquest sentit, ja que s’ha culminat la col·locació de 56 plaques solars a la coberta d’aquesta nova escola situada a Quint Mar. Abans, l’Escola Barrachina també havia incorporat 241 plaques i el Centre de Formació d’Adults en té 24 més. Així, amb les 321 plaques noves s’arriba a una potència pic de 150,36 kWp i en el global d’equipaments municipals s’arriba ja als 349,45 kWp.  

L’energia solar que generaran aquests 321 mòduls servirà per al consum de les dues escoles i el Centre de Formació d’Adults i s’estima que suposarà un estalvi econòmic de 25.000€ l’any, a banda d’evitar emissions de 78.579,23 kg de CO2 a l’atmosfera. A més, en el cas de l’Escola Barrachina, les 241 plaques que acull també tenen la possibilitat de formar part d’una fórmula d’autoconsum col·lectiu per a la ciutadania, en un futur.

La regidoria de Transició ecològica ja té sobre la taula els projectes per instal·lar plaques solars a l’Escola Maria Ossó i al pavelló de Pins Vens. La regidora responsable d’aquest àmbit, Carme Gasulla Blanco, insisteix que “l’Ajuntament ha de fer tot el possible per fer realitat el canvi de model en el consum d’energia. Per tant, hem de ser exemplars en la incorporació d’energia solar on puguem i facilitar que la ciutadania també es pugui instal·lar plaques solars o consumir energia neta”.

En aquesta línia, Sitges ja ha engegat la primera Comunitat Energètica, que facilita energia solar creada a través de les plaques solars de l’edifici municipal de les Pruelles - Mas Alba. La fórmula de la Comunitat Energètica és una solució per a les persones que volen disposar d’energia neta, però que no es poden instal·lar plaques solars als seus edificis. A més de l’equipament de Les Pruelles, l’Ajuntament també disposa de mòduls fotovoltaics a les cobertes de la Llar municipal d’infants El Cercolet i del Casal de la Gent Gran del carrer de Joan Maragall, que es podrien connectar al format de Comunitat Energètica, en el futur.